Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis knjige delo

knjige delo

sem bolj mlada bralka ! vzela bi nekaj knjig iz delove zbirke, pa me malo zanima, kaj mi priporočate ………..

Moja priporočila (ob omejenem znanju, ker nisem prebrala vseh):

Eco: Ime rože
Hemingway: Zbogom, orožje
Jančar: Galjot
Orwell: Živalska farma
Kafka: Proces
Mann: Smrt v Benetkah

Oja, prosim, kakšna je tematika Jančarjevega Galjota?

Od knjig s seznama, ki sem jih že prebrala, so mi najbolj ostale v spominu:

-Ljubimec (ljubezen med mlado ženske in starejšim moškim, kolonialistična tematika),
-Most na Drini (realističen prikaz zgodovine določenega območja, zanimiva, včasih kruta, verske in duge vojne…),
-Ženske (točne vsebine se ne spomnim, a mi je bila všeč)
-Proces (birokratski aparat proti posamezniku),
-Zbogom orožje (ljubezenska zgodba sredi zanimivega opisa vojne).

Sem poskusila v enem stavku malo nanizati vsebino…Bi bila zelo hvaležna, če bi kdo podobno naredil za kakšno drugo knjigo s seznama, ki mu je bila všeč.

Tudi Vitomil Zupan: Igra s hudičevim repom ni slaba 🙂

Največji biser je po mojem mnenju je Proustov Swannov svet. Morebiti se komu zdi strahotno dolgočasen, a je spoznal sem, da postajam Proust addict.

Ja, Prousta vzljubis z leti…meni se je se dodatno prikupil, ko sem prebrala Kako vam lahko Proust spremeni zivljenje od de Bottona.

Bomo jutri spet planili na Delove knjige?! :))

priporočam tudi knjigo saramago: esej o slepoti.
naslov mogoče zavaja, knjiga ni esej, je roman in to fenomenalen! avtor je nobelov nagrajenec.

tudi jaz res toplo, ne toplo, vroče priporočam Samaraga. Enkraten je, če pa ima kdo čas, naj si v knjižnjici izposodi tudi njegove Samostanske zapiske ali pa je naslov morda Zapisi o samostanu – nisem prepričana glede naslova, prepričana pa sem glede neponovljivosti teh knjig.

lp

oh, zapisi o samostanu so fenomenalni, jaz sem jih požrla v enem dnevu. kaj drugega njegovega pa še nisem brala.

toplo in vroče saramaga lahko drugim ljudem priporočajo le skrajni sadisti. 😉
knjiga esej o slepoti je izvrstno napisana, priporočila je pa ne bi nikomur…

New Report

Close