Katere knjige niste…
v četrtem razredu osnovne šole sem se strahotno mučila s Pod svobodnim soncem, ampak sem jo pač morala prebrati (FBZ) in sem jo. drugače rada in veliko berem.
meni se ne zdi nič groznega, knjige ne prebrati do konca. to je ena izmed pravic bralca (kakor je zapisal Daniel Pennac v svoji knjigi Čudežno potovanje – knjiga o branju) in z njim se močno strinjam.
včasih je tudi tako, da človek ni v pravem razpoloženju za neko knjigo, zakaj bi se torej mučil. jaz sem že nič koliko knjig odložila in jih kasneje (tudi čez leta) spet vzela v roke – in prebrala brez problema. nekaterih pa nikoli.
Nazadnje se spomnim samo Madame od Antonija Libera (se mi zdi, da sem prav napisala). Pa ni slaba knjiga, samo nisem bila prave volje zanjo. Prej sem ravno končala z eno moderno angleško knjigo in mi je bil preskok v poljsko okolje sredi komunizma malo preveč, očitno.
Drugače pa tudi jaz nisem ravno uživala pri Sto let samote, ampak sem jo vseeno prebrala do konca. Bolj iz trme, kot iz užitka.
Sicer pa nenehno nosim iz knjižnice domov knjige, ki jih potem ne preberem. Večinoma zato, ker nimam časa za vse.
hehehe, Moses ni prebral Biblije do konca, ta je pa najboljša! :)))
No, jaz sem se pa nekaj spravljala brat Sto let samote, pa ste mi kar malo vzeli voljo zdaj! :))) A je tako hudo?
Nisem pa prebrala Čarobne gore do konca, ampak samo zato, ker je nastala vmes prevelika pavza, tako da sem že malo pozabila in bi morala it od začetka… Bom jo pa seveda ob priliki!
ej maja,
nikar ne izgubi volje!! knjigo je vsekakor vredno prebrati. kdor je ne more, pač neha.
jaz sem jo brala pri 19.letih in mi je bila strašno všeč. samo nekje na četrtini sem si morala narisati družinsko drevo, da sem vedela, kdo je od koga oče ali brat ali sestra ali svakinja ali…… in sproti dodajala ljudi, da sem sploh imela predstavo, kako je s temi družinskimi povezavami. mogoče mi danes ne bi bila več tako všeč, kaj vem.
probaj pa vseeno!
lp
še ena maja
Ulikses od Joycea in Dr.Živago, pa včasih kakšna, ki je preslabo prevedena – če je grd jezik, mo to preveč moti, ampak ne vem naslovov. Dnevnik Bridget Jones sem pa res z veseljem brala, pa tudi Štoparski vodnik po galaksiji. Tudi kakšno kriminalko včasih kar na tretjini pustim, če se mi preveč zakomplicira.
Z muko sem se prebijala skozi Metafiziko cevi, Dnevnik Bridget Jones in Zofijin svet in še kakšna bi se našla; trudila sem se pa ni šlo. Nobene nisem zmogla prebrati do konca, žal.
Mimogrede: kakšna se vam zdi knjiga Panika, Dese Muck? Prebrala sem jo,
kar gladko ji teče beseda, vendar je vsebina žal preplehka, pravzaprav…
no, ne bom kritizirala…