plodni avtorji
onega lepega dne sem prilistavala najnovejšo knjigo rekordov in najdem podatek, da je bil ne-vem-kateri-slikar-že zelo ploden. oho, si mislim, najbrž bo zdaj pisalo, da je imel veliko otrok!
ampak ne. pisalo je, da je namalal kaj-jaz-vem-koliko slik. jao jao jao. in to naj bi pomenilo, da je ploden? V TEM PRIMERU JE BIL PLODOVIT, JEBELACESTA!!!
🙂
ah, ah, ampak stvar mi vseeno ni dala miru in sem preverila še v SSKJ. tam piše, da se “ploden” lahko uporablja tudi v pomenu “ustvarjalen”, ampak meni se to sliši absolutno grozno. ker “plodovit” se nikakor ne more uporabljat v pomenu “rodoviten”. pa še moj učitelj slovenščine v OŠ nas je tako naučil in kar je on rekel, je še vedno držalo. takih, kot je bil on, danes žal ne delajo več 🙁
> … takih, kot je bil on, danes žal ne delajo več 🙁
Ah, ah, saj ne more biti tako hudo. Je že mogoče, da so ga naredili (na faksu ali kašni podobni šoli), a če pomisliš, se ni odlikovala vsa njegova šolska generacija, temveč samo on (morda še kdo, gotovo pa ne vsi, ki so končali šolanje skupaj z njim). Torej se je naredil predvsem sam.
Upam, da ne zveni domišljavo, če rečem, da si tudi mi, ki se oglašamo v tej klepetalnici, želimo, da bi se “naredili” in pravzaprav capljamo po stopinjah tvojega učitelja, kajne?
Kako daleč bo kdo prišel, pa je odvisno od vsakega posebej.
Da bi čimvečim uspelo in bi se naredili! ^..^