Najdi forum

Aiuto

Rabim pomoc iz it. v slo.Discincrosante anticalcare per dente di cane.

odstranjevalec zobnega kamna pri psih ???
ne vem, bolj ugibam, ker ne vem kaj pomeni Discincrosante

To je cistilo,zato mislim,da bolj pomeni odstranjevalec skorje vodnega kamna za zobe od verige-ketne.Kaj se vam zdi?

Tole je pa zanimivo ugibanje, upam, da kakšnih podobnih ugibanj kakšen kuža ne bom plačal z življenjem. O takih stvereh se pa res ne da ugibati. Verjetno bi se iz celotnih navodil dalo bolj nedvoumno ugotoviti za kakšno čistilo gre, čeprav sem v tem konkretnem primeru prepričan, da gre za odstanjevalec zobnega kamna pri psih.

Ne vem kako si pomislila na “ketno”.

Per dente di cane pomeni za pasje zobe.

V primeru ketne bi zagotovo bila omenjena catena ali catenella.

LP

T.

Brez skrbi,noben kuza ne bo ob zivljenje,tega namrec nimamo.Zobcenik za verige sem pa povezala,ker imajo ti namrec “zobe”.V 1-em sporocilu je ime proizvoda, iz katerega je res tezko razbrati za kaksno cistilo gre.Kratek opis:prodotto speciale a ph acido,deterge e disincrosta facilmente qualsiasi superfice intaccata da calcare e salsedine,specifico per la rimozione da dente di cane.Lavaggio scafi e carene: diluire…..

Gre za kislo čistilo za čiščenje površin, zamazanih z vodnim kamnom in usedlino soli, predvsem pa za odstranjevanje “dente di cane” (to je pa pasji zob, neka gozdna rožica, podobna ciklami; ne vidim prave povezave …). Za pranje ladijskih ogrodij in trupov pa ga je treba razredčiti …

Madonca, je pa res trd oreh … tisti “dente di cane” mi res ne gre v račun.

Mimogrede, “dente” je ednina (zob), množina (zobje) pa bi bila denti …

Popolnoma se strinjam.Mogoce pa je povezava “dente di cane” z madezi vodnega kamna.Mogoce ti madezi spominjajo na rozice???????

se mi je zdelo, da je to ta skloljka –
najdes pod slikcami
je to cistilo za dno raznih colnov?

No, pa smo razvozlali tudi to uganko. Vsi ljudje prav zares vse vedo …

Morda pa je ‘dente di cane’ v italijanscini nekaj takega kot nas ‘zeleni volk’ – torej metaforicen izraz. Po prilozenem se mi ze dozdeva!

New Report

Close