Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis na Ptuj, v Ptuj?

na Ptuj, v Ptuj?

Zdravo!

Mučijo me predlogi. In sicer v kombinaciji z zemljepisnimi lastnimi imeni, natančneje, imeni krajev.

Kje bi lahko našla kakšno literaturo na to temo, pravila,… jaz ne vem kaj, nekaj pač, kjer bi pisalo, če greš na ali v Gornjo Radgono, na ali v Ljutomer….???????? Zanima me za VSE kraje v Sloveniji.

Slovenski krajevni leksikon
NA Ptuj

Na Črnuče! :)))) (omenjam, ker ljudje še pogosteje delajo napako kot pri Ptuju)
Sicer pa ja, krajevni leksikon Slovenije je pravi naslov za to in druge tegobe, ki se nanašajo na krajevne pojme. Od prebivalcev, predlogov, velikih začetnic….

Ali je Krajevni leksikon Slovenije morda dostopen na spletu?!
Hvala za morebitni odgovor.

Zanimivo, nikoli nisem pbil pozoren na predlog pri Črnučah. Sosedje (okoličani) uporabljamo oba, na Črnuče ali v Črnuče. Res pa ne vem kaj piše v KL.

Hm, potem sva pa soseda 🙂 No, sem pogledal v priročni krajevni leksikon Slovenije, pa nič ne piše notri. Zgolj to da je od tega in tega dne naselje priključeno Bežigradu (potemtakem se sprašujem zakaj, ko pridem iz Ježice čez savo, stoji tabla za naselje Črnuče). Predlog na mi je pa ostal živo v spominu, ko so me še v osnovni šoli striktno popravljali, če smo pisali v. Najbrž je sedaj vse skupaj bolj ohlapno. Je pa nekaj zanimivo: večina jih bo rekla: živim v Črnučah ali pa jaz sem s Črnuč. :)))

Po novem slovenskem pravopisu je oboje pravilno.

hy!
plis pomagite mi!!!!!!!!!
js mam eno govorno vajo se naučit do 28.5 in to o portorožu.
plis a veste kkšno spletno stran za portorož?
sam ne mi omenjat te wikipidije ker ma skromen podatek pa še neki druzga piše ne tisto kar jst hočm..
prosim, pomoč!

Mogoče bo kaj uporabnega na http://www.portoroz.si. Mogoče.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | [email protected] Prosim, uporabljajte iskalnik!

New Report

Close