Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Bog majhnih stvari

Bog majhnih stvari

Začetek je malo duhamoren. Je kdo bral? Bo kaj bolje?

Ja. Hočem reči, ves čas je zamorjeno, ampak tako zelo lepa knjiga, da je postala moja najljubša. Čeprav načelno ne maram zamorjenih knjig. Nikar ne odnehaj.

Je pa res, da sem jo brala v angleščini in nimam pojma, kakšen je prevod… Daj, povej, ko boš končala, prav?

krasna knjiga!! ena najboljših, najlepših, kar sem jih brala. seveda ni zabaven roman v stilu D. Steel ali kaj podobnega, je pa ampak vsekakor vredna branja.

močno priporočam!!

Jaz sem jo prebrala. Najbolj zato, ker se dogaja v Indiji. Mi je bila smešna, čeprav kakega večjega vtisa ni naredila. Mi je bila veliko boljša (Ne)dogovorjena poroka in pa Mesto radosti!

Ok – bom vstrajala, pa sporočim, ko končam.
Mestoi radosti sem že prebrala in sem navdušena nad knjigo. O čem govori pa (Ne)dogovorjena poroka?

(Ne)dogovorjena poroka govori točno o tem. tudi prebrala, ampak mi je zvenela bolj kot fact-book: golo opisovanje dejstev, dogodkov… brez vsake psihologije, čustev. bolj prazna, no. drugače pa kar zabavna.

Je mogoče kdo bral tudi Žena kuhinjskega boga – super knjiga

(Ne) dogovorjena poroka govori o dogovarjanju glede poroka, kar je v Indiji kar praksa. In ko se on upre, kaj s emu dogaja. Meni je bla všeč, mogoče ravno zaradi opisovanja dejstev 😀

Meni je bila knjiga Bog majhnih stvari krasna. Brala sem jo sicer v angleščini in sem nenehno občudovala način, kako je napisana. Defenitivno med mojimi petimi najljubšimi knjigami.

Čeprav vsi okoli mene govorijo, kako dobra knjiga je to, je sama nisem mogla prebrati do konca, pa se mi to dogodi pri redki knjigi.

Brala sem jo najprej v angleščini, ker še ni bilo prevoda, nato pa še v slovenščini, precej pozneje. Po spominu se mi je zdelo, da je prevod dober.
Imela sem kaj premišljevati. Ena mojih najljuših knjig, gotovo med prvimi petimi, med katerimi bi se težko odločila za najboljšo.

Morda je res nekoliko drugace napisana, ampak meni je prav to zlezlo pod kožo. Cudovita knjiga. Gotovo ena boljsih, ki sem jih brala.

Definitivno ena od boljših knjig, ki sem jih kdarkoli brala. Pretresljiva zgodba, polna bolečine. Jezik, ki ga uporablja avtorica, je tako bogat, drugačen, da ostaneš brez besed. Je glasba. Ne razumem, kako se je knjiga sploh komu lahko zdela duhamorna….. Absolutno priporočam za branje.

… samo da Bog malih reči ni zgodba o dogovorjenih porokah….. Bog malih stvari definitivno sodi med moje najljubše knjige, ki sem jih kadarkoli prebrala. Ko smo že pri Indiji, priporočam še Amitava Gosha in njegovo Lačno plimo. Tako kot pri Arundathi Roy in Bogu malih reči, ko delo končno prebereš, obsediš, nem, poln vtisov, in ja, tudi žalosti. Sveža in nepozabna literatura iz Indije, ki te povsem prevzame.

New Report

Close