stare knige
Odkupujejo jih v Trubarjevem antikvariatu v Ljubljani, drugi antikvariat pa je blizu gostilne Maček (ob Ljubljanici). Knjige lahko ponudite za simbolno ceno npr. 5 sit(ta način priporočam, ker je udoben!) tudi na omrežni licitacij http://www.bolha.com, pri čemer se morate najprej registrirati. Vendar pa morate v tem primeru objaviti oglas za vsako knjigo posebej in ga tudi obnavljati, ko poteče. Če vam omrežni način ne leži in želite knjige preprosto pripeljati (v Trubarjevem antikvariatu morate najprej počakati na komisijsko oceno vrednosti) v avtu in jih nekje pustiti, vam preostane Bukvarna v Ljubljani, ki se nahaja na skrajnem robu Kongresnega trga: za avtobusno postajo nasproti Drame (čez cesto) vodijo stopnice navzdol v klet, običajno je viden tudi transparent, ki v Bukvarno vabi. V Bukvarni vzamejo načeloma vse knjige, vendar pa prej pokličite, ker nimajo vedno prosto (prostorska stiska). Knjige v Bukvarni prodajajo potem na kile, pri čemer je na vsaki označeno, v katero kategorijo teže spada. Kot član Bukvarne (članarina pokrije stroške elektrike, gretja in prostorov) imate nekaj popusta pri teh kilah.
Enkrat na kosovnem odpadu sem slučajno naletela na gospoda Dragota, ki odkupuje knjige v cirilici (ker te kje drugje zelo težko vzamejo, se ga splača zapomnit). Je zelo prijazen možakar. Jaz sem ga poklicala, pa je prišel na dom, si ogledal kar mam in vzel kar ga zanima (ker drugače bi to romalo v Bukvarno).
Njegovega telefona ne bom takole javno objavljala. Javite se mi pa ga mogoče dam.
LP NINA