Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Knjiga o prehrani???

Knjiga o prehrani???

Zivjo!

V knjigarnah je toliko knjig in toliko cen, da res ne ves, kaj bi izbral. Zanima me, katero knjigo, ki opisuje nacin zdravega prehranjevanja, ingormacije o hrani…, mi priporocate? Po revijah je toliko clankov, da clovek postane zmeden in ne ve vec kje so ogljikovi hidrati, kje beljakovine…obstaja kaksna taka knjiga, da je vse na enem mestu 🙂

hvala vsem
Taja

Mislim da je naslov ene od takih knjig:Jem, toraj hujšam(ali obratno:hujšam torej jem)
pip Maja

Ja avtor je Montignac.

Drugače imaš pa na Med.over.net pod Zdrava prehrana ogromno informacij.Pa še na forumu Prehrana je Primož objavil link na novo stran o Zdravi prehrani.

LP,Kaja

Morda je dobra knjiga tudi ta: Helmut Wandemaker – Če hočeš živeti zdravo, proč s kuhinjskim loncem.

Seveda ta knjiga ni za vsakega. 🙂

Dobre informacije o sestavinah živil (oh, beljakovine, minerali, vitamini, …) pa vsebuje majhna knjigca z naslovom: Okusne vegeterianske jedi po slovensko, avtorice Jolanda Prelec – Lainšček, založba DOMUS. Tudi ni draga. Vsebuje seveda poleg teh osnovnih informacij tudi veliko receptov in drugih napotkov za pripravo zdrave hrane. Priporočam tudi to. 🙂

Dober tek!
Princ

Preberi si tole stran in forum hujšanje, kjer odgovarja strokovnjak GORAN

Najnovejsi članek so TRENDI SODOBNE PREHRANE so napisali stokovnjaki z ZZV-CELJA

prepričan sem,d a vsi, ki napišejo na naših straneh kakršen koli članek močno obvladajo svoje delo, vsaj po referencah sodeč.

veliko lepega branja vam želim

primož

Enkrat sem dobila v roke krasno knjigo o prehrani, a se žal ne spomnim niti naslova niti avtorja. Vem le, da je bil zdravnik in kemik in je zdravil paciente tudi s prehrano. On je dal v knjigi zelo malo splošnih navodil – in te večinoma poznamo – pač pa trdi, da je vsak človek poseben glede presnove in kemičnih procesov v telesu in da on le na podlagi poznavanja tega lahko odredi pravilno prehrano ( v smislu zdravljenja). Samo toliko, da le ne bi preveč eksperimentirali; saj če pravilna prehrana zdravi, je možno tudi obratno. Dandanes se mi zdi, da smo že kar malo obsedeni od vsega tega (množice informacij, ki se velikokrat izključujejo med sabo).

“Jem, torej hujsam” je krasna knjiga. Opisuje nacin prehranjevanja in hkrati daje pojasnila, ki niso vedmo v skladu s tradicionalnim misljenjem o zdravi prehrani. Sem velik pristas francoske mediteranske kuhinje, predvsem pa je nacin prehrane, ki jo priporoca, blizu nasi miselnosti. Kot dodatek priporocam “Hujsanje z uzitkom”, ki sta jo napisala dr Fourrier in Mignonac ter vsebuje 200 slastnih receptov za hujsanje.
Preberi in se odloci, pa veliko uspeha.
pozdrav, Pepi

Ja, to knjigo sem mislila. Moja mami jo zdaj bere in je navdušena.

Priporočam knjigo Živeti zdravo, ki sta jo napisala zakonca Daymond. V njej opisujeta prehranjevanje na način ločevanja beljakovin in ogljikovih hidratov v kombinaciji z zelenjavo. Sama se prehranjujem na tak način že skoraj eno leto in lahko rečem samo super. Brez večjih naporov se normalizira telesna teža in kar je še najpomembneješe prebava.

Pozdravljeni,

Če koga zanima kaj o prehrani me lahko kontaktira na email: [email protected].

Imam končano študij inž.živilstva in prehrane. Velikim ljudem sem že pomagal shujšati, zboljšati prebavo, napisati jedilnike…

Lp. Primož

Pozdravljeni,

Se moram še javno zahvaliti. Primoža sem spoznal preko tega foruma. Sam sem imel prekomerno telesno težo. Z njegovo prehrano in vadbomi jeuspeloizgubiti 18kg. Za to se ti šeenkrat javno zahvaljujem in hvala za pomoč.

Miha

Ne bodi tako prozoren, no!

New Report

Close