Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis tabele za ucenje slovenscine

tabele za ucenje slovenscine

Spopadam se s tezko nalogo ucenja tujca slovenscine. Zanima me, ali obstajajo na internetu kaksne tabele (na primer koncnice pri sklanjanju ali spreganju…), ki bi jih lahko uporabljal kot pomoc. Sama sem jih ze nekaj sestavila, vendar sele zdaj opazam, koliko izjem obstaja v slovenscini!

Hvalezna vam bom vsakega namiga, ce pa imate kaksne tabele ze sestavljene, vas lepo prosim, ce jih delite z mano 🙂

Moj mail: [email protected]

nekje na spletu je Slovenščina za tujce, tudi zvočne datoteke, da se lažje naučiš izgovorjave.
Ne vem, poišči pod Miran Hladnik ali kaj podobnega…

pa to mu lahko tudi pomaga:

ali pa

e-slovenščina:

slovenian for travelers:

Najlepsa hvala!

e-slovenščino in slovenian for travelers ze uporablja, ostali dve strani pa si bom pogledala!

Tudi tole je spletni naslov za učenje slovenščine.

Obstajajo tudi Odvozlanke Dragice Kapko, preglednice slovenske slovnice, namenjene osnovnošolcem.

Zarja
slovenščino se tujce uči po za to namenjinh učbenikih – A, B, C … 1, 2, 3 gremo
in Slovenska beseda v živo 1 in 2. Tam so skloni podrobno in počasi obravnavani – skozi vaje, na koncu pa so tudi tabele.

Jaz bi pa samo pripomnila, da ti slovenščina zelo dobro gre. Glede na to, da si tujka, je v tvojem zapisu zanemarljivo malo napak.
Če smem vprašat, kateri pa je tvoj materni jezik?
Si morda Slovanka? 😉
Lp in uspešno učenje še naprej!

ops, šele sedaj vidim, da je zelo stara tema. :))
pa drugič.

Vem da, je tema malce stara pa vseeno.
Punca se sedaj uci slovenscine in sva naletela na simpaticne vaje iz slovenscine (sicer za osnovno solo) tako, da jih prilepim sem, mogoce bodo komu prisle prav.
Lp, Blaz

http://www2.arnes.si/~osljjk6/02_osnova/predmeti_meni/slovenscina_meni.htm

Dobar dan dobri ljudi! Ja sam Crnogorac kojemu je žarka želja da nauči slovenački ali nema đe, te vas molim da mi pomognete u mojoj namjeri i opskrbite me sa nekim sajtovima koji bi mi najbolji bili. Unaprijed sam zahvalan i žalan zbog nemogućnosti da pohađam neki kurs ovđe kod nas, iako smo toliko srodni jezici da većino razumijem. Ponovo, hvala unaprijed!

New Report

Close