ŽELIM NAPISATI KNJIGO
Pozdravljeni!
Želel bi vas vprašati, koliko maraš biti star, da napišeš knjigo. Sam ogromno berem in imam namen začeti pisati knjigo. Knjiga bi bila delček mojega življenja v mladosti. Oče je pijanec, večkrat smo spali v gozdu, pretepal nas je… Jaz sem začel kaditi. Selili smo se na drug konec Slovenije (iz Maribora v Portorož ) tam sem zašel v slabo družbo… Nekako sem se izmazal in nehal kaditi. Opisal bi občutja ob zamenjavi prijateljev itd. Sem mladoleten in me zanima kako je z izdajo knjige. Pisanje me zelo sprošča in takrat nekako pozabim na vse slabo. Zanima me tudi če take življenjske knjige so sploh brane? Jaz osebno take najraje berem.
Lp, Mladipisatelj �
Hey
Sam osebno nimam izkušenj in sem kar malo razočaran ker ti nihče ne odgovori odkar si objavil temo… Ampak menim da bi bila knjiga zelo priljubljena, saj se take knjige zelo berejo… Tvoja zgodba je zelo globoka, in če bi jo dobro napisal bi bila lahko zelo uspešna.
Lp. In čakam še odgovore tistih ki se z založništvom ukvarjajo.
Hey 🙂
Jaz ti svetujem, da kar začneš. Usedi za za tipkovnico in piši. Vklopi števec besed. Ko bo pokazal okoli 80 tisoč besed imaš povprečno debelino knjige končano.
Ko boš na 20 tisoč besedah, jih daj za prebrati ljudem, za katere veš, da radi berejo in jih poprosi za mnenje.
Aha, še starost. Ta ni popolnoma nič pomembna. Naj te to ne skrbi.
Zdaj pa kar veselo na delo, oziroma pisanje. Javi se, ko boš imel 20 tisoč.
Lp
G.
Ja vzemi v roke kakšno knjigo, preštej število besed v vrstici, pomnoži s št. vrstic in potem pomnoži še s številom strani.:)
Bližnjica:
Odvisno je seveda od velikosti pisave, postavitve besedila itd.
Dolžina besedila se v založništvu meri v avtorskih polah. Ena avtorska pola (30.000 znakov) je okoli 5000 besed. Dolžina avtorske pole v knjige pa je cca. 16 str.
Se pravi, da bi 100-200 strani bilo približno 3100 – 6200 besed.
Ampak za tehnične podrobnosti, iskanje založnika ipd. je še čas, najprej je treba knjigo seveda napisati. 😉
hej
Sem na 1000 besedah
Tako nekako sem si zamišljal uvod, Zaenkrat še nihče ne ve, da pišem. Nekoč bom dal za prebrati osnutek mami ter najboljši prijateljici, ki je tudi marsikaj prestala,
Bila je tema. Le nekaj cestnih svetilk je utripalo, medtem ko smo se že tretjič okrog devete ure zvečer peljali po isti ulici. Vzdušje v našem avtomobilu je bilo slabše kot na pogrebu. Zeblo nas je, in primanjkovalo je goriva. Nato pa v daljavi zagledamo podobo. Naježila se mi je koža. Bil je on! On, ki mi je uničil več let mojega otroštva. Ravno se je vračal iz gostilne. Vinjen, ter z mislijo, da se bo zopet izživljal nad nami. A bil je prepozen. Odločitev je padla. Odšli bomo. Odšli bomo na drug konec slovenije ter obrnili nov list v življenju.
A to še zdaleč ni začetek.
Pozdravljen,
izdaja knjige pri založbi je načeloma brezplačna, vendar pa mora založnik najprej prebrati prvopis, potem pa se odloči, ali bo knjigo založba izdala ali ne. V primeru, da založnik na primer zavrne prvopis, je možnost izdaje tudi v samozaložbi, kar pa pomeni, da mora avtor vse urediti in financirati sam (lekturo, tisk, promocijo itd.). Je seveda možnost, da ima še druge vire sofinanciranja, vendar je ponavadi tako da jih mora poiskati sam.
Lep pozdrav in srečno!
Iz svoje izkušnje vem, da je najlepši del, pisanje besedila. Pri tem se moraš prepustiti notranjim občutkom, pisati tisto kar prihaja iz tvoje notranjosti. Izdaja je težja reč, jaz sem šel v samozaložbo, doslej 4 romane, skupno 1600 strani, ker me založniki niti ne preberejo.
Ampak, pozabi na izdajo. Piši, če te veseli, lahko imaš tudi na “zalogi”, na računalniku, potem pa morda nekoč …
Samo nikar ne odnehaj, piši, piši …
Pozdrav!
EJ