Katere knjige priporočate
Tole pač ni lahkotno poletno branje.[/quote]
Njegove zgodbe imajo kmečko tematiko.Meni so všeč.Sploh prve njegove izdane knjige so napisane po resničnih dogodkih , ki mu jih je pripovedoval njegov oče.Njemu pa njegov oče…Iz roda v rod…[/quote]
In kje si zasledila, da kdorkoli pravi, da niso dobri? So dobri, nikakor pa recimo Jurčič ni “lahkotno poletno branje”, po čemur -mimogrede- sprašuje avtorica.
Njegove zgodbe imajo kmečko tematiko.Meni so všeč.Sploh prve njegove izdane knjige so napisane po resničnih dogodkih , ki mu jih je pripovedoval njegov oče.Njemu pa njegov oče…Iz roda v rod…[/quote]
In kje si zasledila, da kdorkoli pravi, da niso dobri? So dobri, nikakor pa recimo Jurčič ni “lahkotno poletno branje”, po čemur -mimogrede- sprašuje avtorica.[/quote]
Jurčiča nisem omenila.Samo Ivana Sivca.
Kar je razvidno na tri kilometre.
In kje si zasledila, da kdorkoli pravi, da niso dobri? So dobri, nikakor pa recimo Jurčič ni “lahkotno poletno branje”, po čemur -mimogrede- sprašuje avtorica.[/quote]
Spraševala je za poletno branje, lahkotno je v tvoji glavi zraslo 🙂 a se je treba kregat? Raje kaj dobrega predlagaj, tako kot ostali
Spraševala je za poletno branje, lahkotno je v tvoji glavi zraslo 🙂 a se je treba kregat? Raje kaj dobrega predlagaj, tako kot ostali[/quote]
Ja res ne vem, zakaj mora bit poletno branje “lahkotno”? Oziroma zakaj sploh naj bi bilo poletno branje drugačno od branja v katerem drugem letnem času? Jaz vse leto berem podobne stvari, branja ne razlikujem glede na letne čase.
malo za smeh, hitro prebrana Za ducat ceneje http://www.bukla.si/?action=books&book_id=13633
Paasalina je specifičen, ni za vsak okus … Poznam kar nekaj ljudi, ki jim ni bil všeč. Poskusi. Pravzaprav je najbolje iti v knjižnico, poveš, kaj te zanima in ti lahko zelo pomagajo.Tudi jaz nisem za lahko literaturo, priporočam pa lahko dve, ki ju odlikuje, vsaj zame, dober humor:
Jerome K. Jerome: Trije možje v čolnu
J. Steinbeck: Polentarska polica
Marsikomu je všeč biografija Cavazza V. Milek.
Sem pa ravno danes prebrala zanimiv članek, priporočam v branje in razmislek:
https://www.dnevnik.si/1042716991/mnenja/kolumne/goran-vojnovic-ljudje-za-na-plazo
zagotovljena zabava:
Za vsako rešitev se najde težava!!
Stoletnik ki je zlezel skozi okno in izginil
dobre: In v gorah odzvanja, Tisoč veličastnih sonc, Tek za zmajem.
če še nisi: meni so ble dobre: Služkinje, Skrivno življneje čebel, : Proti severnemu vetru, Vsakih sedem valov (nadaljevanje)
Klub vražjih mamic,
potemm pa limonade…samo te mi niso tolk ljube… ( recimo Poljub iz Rusije, Vse iod Jude Deveroux…itd….teh maš mal morje…)
in kriminalka obvezno kakšna…recimo do Agathe Christie…
pa še erotične..Mandelj (da bo možek zadovoljen)
Problem je samo te knjige dobit v knjižnici, ker je zdja vse izposojeno..Jaz bi kupila vsaj prvo:):)da se nasmejiš…
malo za smeh, hitro prebrana Za ducat ceneje http://www.bukla.si/?action=books&book_id=13633%5B/quote%5D
Super knjiga! Priporočam.
Paasalina je specifičen, ni za vsak okus … Poznam kar nekaj ljudi, ki jim ni bil všeč. Poskusi. Pravzaprav je najbolje iti v knjižnico, poveš, kaj te zanima in ti lahko zelo pomagajo.Tudi jaz nisem za lahko literaturo, priporočam pa lahko dve, ki ju odlikuje, vsaj zame, dober humor:
Jerome K. Jerome: Trije možje v čolnu
J. Steinbeck: Polentarska polica
Marsikomu je všeč biografija Cavazza V. Milek.
Sem pa ravno danes prebrala zanimiv članek, priporočam v branje in razmislek:
https://www.dnevnik.si/1042716991/mnenja/kolumne/goran-vojnovic-ljudje-za-na-plazo%5B/quote%5D
Ja, s tem člankom se sama sicer strinjam. Vendar tako kot je neprimerno posiljevanje z lahko/plažno literaturo je neprimerno posiljevanje z zahtevno literaturo. Ljudje smo si različni in različne stvari so nam všeč. Kot bi npr. primerjal rekreativni in vrhunski šport. Pač ne more se vsak ukvarjati z vrhunskim športom. Pa se vsi strinjamo, da je športno udejstvovanje zdravo. In je še vedno bolje iti vsak dan vsaj na sprehod kot pa sploh ne iti in ležati doma, kajne?
Torej – vsak po svoje. Kar mu je všeč. Kljub vsemu tudi jaz mislim, da je bolje vsaj nekaj prebrati kot sploh ne brati.
Tudi jaz uporabljam izraz plažna literatura oz. knjiga za na plažo za lahkotno branje. (Ja, kaj je že to?). Vendar od takih knjig mene na koncu boli glava. Zasitim se jih in ne morem veliko tega prebrati, čeprav preberem tudi to. Da vsaj vidim tudi to stran ali pa malo za vmes.
Sicer pa raje (tudi ali predvsem za na plažo) vzamem v roke zahtevnejše čtivo. To me sprošča. In bolj sem pod stresom zahtevnejše knjige berem.
In ne boste verjeli – nekaterim je to čudno. Zakaj že?!
Za nekaj lahkega predlagam:
Poletni sestri – Judy Blume( zgodba o prijateljstvu med dekletoma, odraščanjem in seveda ljubeznijo)
kakšen strip od Jima Davisa – Garfield,
Solze puščave – Halima Bashir ( resnična zgodba o Halimi, ki si želi postati zdravnica ter dogajanje v Darfurju.)
Preko vseh meja – Lea Jerančič ( meni sicer ni bila všeč,ampak jo hvalijo)
Ženske – Charles Bukowski ( njegov odnos z njimi)
Razen Solze v puščavi so lahkotne, kjer pozabiš na resnični svet in niso obremenjujoče.
Sama knjig ne delim na tiste za poleti in tiste za sicer, ampak recimo, da je jasno, da je zgornje vprašanje ciljalo na lahkotnejšo literaturo.
Strinjam se z eno od bralk pred menoj, ki pravi, da Paasilina ni za vsak okus (jaz sem že med tistimi, ki jim ni prav všeč). Zato pa sta mi je – tako kot neki drugi predhodnici – fajn neki drug skandinavski avtor: Jonas Jonasson. Priporočam obe njegovi knjigi Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil in tudi Analfabetka, ki je obvladala računstvo je fajn. Obe krasi tudi to, da sta zajetni, kar pomeni precej zabave. O obeh sem že pisala na Moljih.
Skoraj vsako leto se v rubriki “poletno branje” – povsem upravičneno – znajde knjiga Osmi poverjenik Renata Baretića.
Darkroom http://www.bukla.si/?action=books&book_id=2723
čudovito napisana v patchwork tehniki