Knjiga za lazje prebolevanje smrti
Pozdravljeni,
Pred dvema mesecema je umrl moj moz. Uteho in tolazbo sem nasla v prebiranju knjig, vezane na posmrtno zivljenje, npr.: Potovanje dus, Usoda dus, Zivljenje po zivljenju, Od kod prihajam – kam grem? …
Zdaj si zelim prebrati kaksno tako knjigo, ki mi bo pomagala se “sestaviti” nazaj. Mogoce kaksno resnicno zgodbo vdove… Zelela bi, da bi ob branju dobila obcutek, da bo enkrat bolje in da bom nekoc spet normalno zivela…
Ob sebi imam knjigo od Louise Hay – Zivljenje je tvoje, vendar te afirmacije so zame se prehitre. To bom brala, ko se sprijaznim z izgubo.
Za vsak predlog bom izredno hvalezna. Hvala, lp
Najprej iskreno sožalje. Ker te izkušnje nimam, sicer ne vem, kaj še dodati, ampak po tem, da sprašuješ za nasvet, se mi zdi, da si močna in odločna.
Trenutno berem knjigo Cheryl Strayed: Wild (imamo jo tudi v slovenščini pod naslovom Divja), avtobiografsko pripoved mlade ženske, ki se po smrti mame, s katero sta si bili zelo blizu, sama odpravi na več tisoč kilometrov dolgo pešpot na zahodu Amerike. Neposredna zgodba z močnimi čustvi, a brez sentimentalnosti. Upam, da ti bo malce pomagala na poti okrevanja. Drži se!
V želji, da najdeš tolažbo, ti izrekam sožalje in prilagam temo:
http://med.over.net/forum5/read.php?33,4984134,4984134#msg-4984134