Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis ledene magnolije

ledene magnolije

Je kdo bral? kakšna knjiga se vam zdi? Pretemačna?

Meni je bila knjiga zelo všeč – tako slogovno kot vsebinsko. Sicer je tema grozna, samo po drugi strani pa zelo življenjska – marsikdo je oz. bi lahko imel takšno ali podobno izkušnjo.

Mladinska knjiga, zelo primerna tudi za odrasle bralce.

Lp Naja

A lahko malo več podatkov (tema, vajini občutki)? Irid

Jaz je še nisem brala, pa me zanima, če jo je vredno prebrat.

Knjigo sem brala že pred časom, tako da upam, da ne bom kaj zašštrala. Ampak mislim, da mi je ostala vsebina zeelo dobro v spominu:

Deklico (mislim, da je še osnovnošolka) očim spolno zlorablja in v knjigi je opisano njeno odzivanje na to grozo. Vedno hujše zapiranje pred življenjem in svetom – predvsem pred prijateljicami in pred ljubeznijo (fantom), strah pred ponovnim soočenjem z očimom, samoobtoževanje, njene fantazije oz. beg od realnosti,…

Ves čas sem si mislila – pa povaj nekomu, zaupaj se mami, prijateljici… Ona pa do konca nosi to v sebi.

Konec pa …. odkrijte sami!

Priporočam – zelo.

Naja

Knjiga je vredu

Knjiga je v redu,
če prenesete takšno grozo.

Prebrala sem jo, preden sem postala mati, in je ne bi več. Pa saj ne, da bi bila tako grozno grozna. Ampak vse tovrstne knjige, tudi takšne, kjer se krvavi prizori kar vrstijo, odlagam oz. ne vzamem jih več v roke. Preveč hudega je okoli nas, da bi še v posteljo (berem namreč predvsem tam :)) jemala grozo, ki itak zadeva v nas na vsakem koraku in bruha iz vseh medijev. Nikakor ne maram pocukranih romanov niti si ne zatiskam oči, ampak nekje je meja, koliko zla, v takšni ali drugačni obliki, še lahko absorbiram.

(Samo moje osebno čutenje, seveda. S knjigo ni nič narobe.)

K.

Zanimivo razmišljanje.
Mene pa nobena reč v knjigi ne pretrese tako, da bi težko brala zaradi tega. V knjigo se sicer vživim, vendar toliko, da še vedno vem, da je knjiga. Seveda me gane, o kakšnih rečeh premišljujem še dolgo, pa vseeno je samo – knjiga. Ko jo zaprem, stvari ostanejo v njej. 🙂
Iz podobnih razlogov, kot jih navajaš ti pa ne maram knjig po resničnih dogodkih ali črne kronike. To je pa zares. 🙁

Knjige še nisem brala, je na spisku za naslednji obisk knjižnice. Prav tako kot neka druga njena knjiga, Samo jesen, ki me je tudi nekje srečala v teh dneh. Ni zanimivo, da ti z dveh koncev v kratkem času “pomiga” ista avtorica?

Ja, taka naključja so res zanimiva. Sama recimo zadnji mesec pišem nov roman, po 70 straneh lahko določim dve glavni temi oz. rdeči niti. Potem začnem brati Garpov svet, in na kaj naletim? Na isti dve temi (poleg seveda še drugih v Garpu).

V knjigi je vedno resnično življenje, le odtenek in odstotek variirata. 😉

Lp in uživaj v branju,

K.

lepo bi prosila če bi mi lahko kdo povedal kje naj dobim na netu obnovo ??

hvala že za vnaprej !

lp maruša *

Naj tu dodam še eno naključje (tema je itak že zasmetena :).

Pravkar sem odkrila, da je predlani, 2008, izšla knjiga Duma Key avtorja Stephena Kinga – tisti, ki spremljate ta forum, veste, da je eden mojih najljubših, če ne kar najljubši tuj avtor – in enemu liku je ime – Reba. Ni človek.

2008 so izšle moje pravljice Na otoku Puklmec – in enemu liku je ime – Reba. Ni človek.

:))

Kerstin

knjigo sem prebrala, je zelo dobro napisana, čeprav je tema zelo težka in tudi občutljiva, odkriva stisko žrtve, zadnje čase se o tem v javnosti več govori in opozarja, prebrati bi jo morala marsikatera mati, predvsem zato, da bi znala opaziti, če se z njeno hčerjo kaj čudnega dogaja, partnerja lahko zamenjamo, prizadetemu otroku pa ne moremo kar tako zbrisati traum, ki jih taka boleča izkušnja pusti za seboj

tema je za f

New Report

Close