Drugo drugega … druga druge
Čisti laik na tem področju, zato sprašujem …
Ali je ta stavek pravilen: Določbe tega podpoglavja se uporabljajo za plovila, ki ne vidijo med plovbo drugo drugega, v območju ali blizu območja z zmanjšano vidljivostjo.
Jaz bi namreč napisala: … za plovila, ki med plovbo ne vidijo druga druge, v območju ali blizu območja z zmanjšano vidljivostjo.
A je sploh kaj od tega OK?
Hvala in lp
Se strinjam s popravkom. Morda bi edino razmislila še o možnosti: … za plovila, ki med plovbo druga druge ne vidijo …
Pri besednem redu, še posebno pri členitvi po aktualnosti, je zelo pomembno sobesedilo, le iz tega lahko sklepamo o najboljšem pomenu in besednem redu.
Tole vprašanje mi je dalo znova misliti. 🙂 Po premisleku ugotavljam, da me je pri množini samostalnika srednjega spola zavedel popravek v zvezi z vrstnim zaimkom. Če poskušam zaimke dopolniti, dobim zvezo: tista plovila, pri katerih eno plovilo ne vidi drugega plovila oz. krajše: drugo drugega ne vidijo.
Tako moram priznati, da sem bila prehitra pri odgovoru in je izhodiščna rešitev pravilna. Vseeno pa bi se odločila za spremenjen besedni red: …, ki drugo drugega med plovbo ne vidijo ali …, ki med plovbo drugo drugega ne vidijo.