Voščilo
Lepo prosim, če mi lahko nekdo slovnično pregleda tole voščilo. Meni se zdi zelo narobe, pa bi želela potrditev 😉
Original:
Želimo Vam posebno leto. Leto, polno radosti, sladkosti, zdravja, uspehov, pozitivnih izkušenj ter miru in veselja. Želimo Vam, da Vas v prihajajočem letu obkrožajo srčni in iskreni ljudje, ter, da Vas navdih spremlja na vsakem koraku.
Moj popravek:
Želimo Vam posebno leto. Leto polno radosti, sladkosti, zdravja, uspehov, pozitivnih izkušenj, miru in veselja. Želimo Vam, da Vas v prihajajočem letu obkrožajo srčni in iskreni ljudje ter da Vas navdih spremlja na vsakem koraku.
Še moj:
Želimo vam posebno leto. Leto, polno radosti, sladkosti, zdravja, uspehov, pozitivnih izkušenj ter miru in veselja. Želimo vam, da bi vas v prihajajočem letu obkrožali srčni in iskreni ljudje ter da bi vas navdih spremljal na vsakem koraku.
– odstranila sem velike začetnice (vam, vas), čeprav odstranitev morda ni nujno potrebna; lahko ima voščilec kak razlog zanje
– pustila sem “TER miru IN veselja”, morda to oboje skupaj voščilcu pomeni nek dodatek, ki ga je želel izpostaviti (?)
– v zadnji povedi sem poleg črtanja vejic še povednik spremenila v pogojnik, vendar razen tega, da se mi lepše sliši, za pogojnik nimam drugega argumenta
– tudi mene zanima še kakšna interpretacija 🙂
Meni se zdi prvi popravek povsem korekten. Danes zaimka ne pišemo več z veliko začetnico ali pa res samo izjemoma in če ni pisano v prejemnikovem duhu, lahko deluje zastarelo. Jaz bi se vsekakor odločila za zapis z malo začetnico.