13letnik bere Igro prestolov
Sin je dobil 1.del Igre prestolov za darilo. Popolnoma ga je prevzela. Zdaj je že pri 3.knjigi in začenjam opažati,da ima veliko več izjav v zvezi z nasiljem in začelo me je skrbeti. Na tujih forumih so mnenja glede primerne starosti deljena, vendar se omenja 14 kot spodnja meja.
Ali se lahko oglasi kdo, ki je knjige prebral (ne gledal nadaljevanke) in mi pove svoje mnenje o primernosti. Sin je sicer strasten bralec s kar zavidljivo zalogo prebranih knjig.
Kot rečeno me skrbi zaradi nasilnih in nekako krutih izjav do mlajšega brata. Trenutno razmišljam o tem, da bi mu prvič prepovedala prebrati knjigo do konca. Vsaj začasno.
Hvaležna bo za vsak odgovor.
Sem prebral vse knjige in menim, da so za 13 letnika popolnoma primerne. Nasilje je del našega vsakdanjega življenja in mu nihče ne uide, še najmanj 13 letnik, ki vstopa v puberteto ali njegov mlajši brat. Odnos do mlajših bratov je še posebej zanimiv. Meni je bilo tak odnos vedno zelo zanimivo opazovati in analizirati. Kakšne pretirane ljubezni med bratoma jaz nisem nikoli opazil, ne glede na to kakšne knjige so brali ali pa jih niso sploh.
Prepoved branja bo zanimiva izkušnja za vaju oba, ki vama bo nudila obilo zabave in dobre volje. Mogoče bo celo mlajši imel kaj od tega, sploh takrat kadar te ne bo doma. Go for it.
G.
Sama sem prve tri knjige iz zbirke (takrat ostale še niso bile napisane) prebrala pri 15h. Res niso take, kot večina knjig, ki jih bere ta starostna skupina, ampak meni nič ne manjka zaradi njih 😉 Svetujem, da mu dovolite, da jih bere dalje, če je že začel, pa se veliko pogovarjajte. Če imaste čas, jih preberite tudi vi, bo pogovor lažji!