Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Knjižni sejem

Knjižni sejem

Ste bili na letošnjem knjižnem sejmu?
Jaz sem bila včeraj in seveda prinesla domov kar nekaj knjig. Letos sem iskala slovenske avtorje in morda azijske/afriške/južnoameriške avtorje. Nekaj sem našla, kaj dosti pa jih ni bilo.
Vedno grem rada na knjižni sejem, če ne drugega, mi je všeč biti med samimi knjigami. Novimi, dišečimi… To je res enkraten občutek.
Vendar mi je letos nekaj manjkalo. Manj je bilo izložb, ni bilo toliko raznovrstnosti. Malo novih knjig, ki bi izstopale. Zelo malo mladinske/najstniške literature. Je bilo pa veliko lahkotnejšega branja in otroških knjig.
Je pa res, da sem veliko predstavljenega že prebrala ali imam doma še na čakanju. Kar me zanima, seveda. Ogromno je bilo lahkotne ljubezenske literature, a to me ne pritegne kaj dosti.
Tudi neke preglednosti ni bilo, predvsem Mladinska knjiga in Felix sta imeli knjige na stojnicah tako na kupu ali pri tleh, da nisi kaj dosti videl.
Mi je pa všeč nabor knjig založbe Modrijan in tudi zdaj sem pri njih kupila nekaj knjig. So pa imeli kar nekaj knjig po zelo ugodnih cenah, pa tudi komplete po 4 romane za 5 €.
Letos je bila država v fokusu Italija, a tega ni bilo nikjer čutiti. Na posebnih dogodkih s povabljenimi pisatelji morda že, a tako direktno na sejmu pa ne. Škoda.
Skratka, za dušo je vedno lepo obiskati ta sejem, vendar ni bilo letos nobenega presežka.
Kako ste pa vi doživeli knjižni sejem?

Jaz sem bila s solo na knjiznem sejmu. Bilo mi je zelo všeč, sploh nisem pričakovala koliko razlicnih stvari se bo dogajalo. Tudi jaz sem pricakovala da bo vec poudarka na italijo ker prakticno med knjigami se tega ni zaznalo, vsaj ne da bi jaz vedela. Drugace nekatere knjige so bile res lepo poceni, vendar nekatere knjige so bile predrage! Sploh tiste na zacetku.. žepnice ali kaj so ze bile. Tam je bila cena po vecini 16+ evrov vendar v trgovinah kot so spar lahko iste knjige dobis za 5 evrov!

New Report

Close