Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis kje na tipkovnici…..

kje na tipkovnici…..

Prosim ce mi lahko kdo pove kaj moram pritisniti da dobim apostrof na računalniku?!

Pišem seminarsko v angleščini pa nikakor ne najdem apostrofa.

Hvala z pomoč!

Lep dan

Apostrof (opuščaj) je na isti tipki kot vprašaj, isn’t it?

(vejica je pa na isti kot dvopičje :))

Odvisno od tipkovnice. Enkrat sem bila prisiljena uporabljati francosko in nisem znala nič napisati, ker so vse črke pomešane, številke so le na desni strani, s pikami, vejicami, apostrofi in podobno “navlako” se pa sploh nisem imela časa ukvarjati (olajševalna okoliščina zame je, da je naslovnik maila najbrž lahko sklepal, da sem tujka, tako da si poleg vseh napak, ki sem jih že tako najbrž naredila, lahko privoščim še to, da ne znam pisati apostrofov :-)).

Ali pa v okencu Simboli.

kak se na tipkovnici naredi opuščaj?
sej zgorih piše sam ni razumljivo vsaj js ne razumem
prosim za odgovor
nujno!!

kak se na tipkovnici naredi opuščaj?
sej zgorih piše sam ni razumljivo vsaj js ne razumem
prosim za odgovor
nujno!!

Opuščaj ali apostrof je na tipkovnici na isti tipki kot vprašaj (zgoraj desno), in to pod vprašajem. Prikličeš ga s pritiskom na tipko, na kateri je označen tudi vprašaj (vprašaj pa prikličeš s kombinacijo tipk shift + vprašaj).

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | [email protected] Prosim, uporabljajte iskalnik!

imam računalnik toshiba.. in apostrof je na pravem mestu samo mi ga na pwp-ju zmeraj okol obrne..mam pa 2013 pwp.. mi lahko kdo pomaga prosim?

pritisneš tipko FN in ?

tipka FN je spodaj levo med CTRL in windows

klikneš uprašaj na š-jem in p-jem ‘

New Report

Close