gradbeno dovoljenje
Ali rabim gradbeno dovoljenje če urejam podstrešje v bivalni prostor ali je dovolj samo proglasitev del.
Hvala in lep pozdrav.
Hvala za vaš odgovor.
In danes jaz lepo kličem na upravno enoto kje lahko dvignem obrazce za priglasitev del in gradbeno dovoljenje in ko sem povedala za kaj gre mi je gospa rekla, da ne rabim ničesar. Ne priglasitev del, ne gradbenega dovoljenja. Zdaj pa res ne vem.
Oprostite razmišljal sem preveč komercialno. Za večje posege v objekt potrebujete gr. dovoljenje. Manjše posega pa lahko izvedete na podlagi opredelitev v lokacijski informaciji.
lp
Že vredu, samo potem nisem vedela pri čem sem. Hvala za odgovore.
Če je bilo vaše podstrešje že v prvotnem gradbenem dovoljenju bivalno podstrešje – namenjeno bivanju (ponavadi piše v GD stan hiša z izkoriščnim podstrešjem) potem za samo preurejanje ne rabite gradbenega dovoljenja ali lokacijske informacije (ker gre lahko za redna vzdrževalna dela ali investicijska dela).
Če pa vaše podstrešje v prvotnem GD ni bilo opredeljeno kot bivalno podstrešje – izkoriščeno podstrešje, potem to pomeni, da bi z ureditvijo podstrešja pridobili nove stanovanjske prostore, in zato vsekakor potrebujete gradbeno dovoljenje.
Forum je zaprt za komentiranje.