Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Nepremičninske agencije

Nepremičninske agencije

Prosim za nasvet! Našel sem nepremičnino, ki jo posreduje neka agencija. Ker sem precej preračunljiv, sem agencijo preveril (ja na seznamu agencij IBN) ter ugotovil, da je zadnjih dveh letih poslovala zelo slabo! Poleg tega ima že več kot eno leto blokiran račun! Hm….ali se”pajdašit” z njimi ali ne!? Kaj svetujete? Nepremičnino takoj kupil, a ne vem kako lahko taki agenciji zaupam!?

Podlaga za odločitev o zaupanju je vedno osebna odločitev in vedno je na lasten riziko. Glede na že zbrane podatke (lahko poizkusite izvedeti še kaj od nekoga iz prve roke, če tako osebo poznate) in na osebni interes glede nakupa nepremičnine, se boste pač morali sami odločiti. Lep pozdrav

Seznam IBN še ne pomeni nič. Važno je, da posrednik , ki posreduje za vas izpolnuje vse pogoje ( licenca, zavarovanje). Agencija vam bo uredila dokumentacijo lahko pa zahtevate, da jih uredi notar.
lp

Če ste našli nepremičnino, ali poznate prodajalca? V tem primeru ni potrebno imeti opravka z agencijo. Po novem zakonu o nepremičninskem posredovanju ekskluzive ni več, lastnik lahko prodaja preko več agencij ali pa tudi sam. Če lastnik ima pogodbo z agencijo in se nista “spoznala” preko agencije, lahko lastnik kadarkoli prekine pogodbo z agencijo. Več o novih pravilih posredovanja si lahko prebereš v reviji VIP (za varstvo potrošnikov, št. 7-8/2006). V knjižnici jo imajo zagotovo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close