DAVEK NA ZEMLJIŠČE
Pozdravljeni!
Imam vprašanje. Sem podnajemnica. Lastnica stanovanja trdi, da so stroški plačila davka na zemljišče “nekaj takega” (2 položnici v skupnem znesku 12.000,00 SIT) stroški, katere moram poravnati jaz kot podnajemnica. Jaz menim, da to niso stroški, ki pripadajo meni saj nisem lastnik stanovanja. Lastnica pravi, da tako določa zakon. Po pogodbi, ki sem jo podpisala sem dolžna plačevati le stroške upravljanja ter položnice ki prihajajo k meni (elektrika, kabel, RTV, plin,…). Če pa sem dolžna ta strošek poravnati me zanima kje zakon to določa.
Hvala za hiter nasvet.
Mojca
Jaz ga tudi plačujem, pa imamo stanovanje od firme, ki se ukvarja s stanovanji. Kako je v zakonu ne vem. Jaz že nekaj let plačujem.
Absolutne ne, saj jaz tega ne bi plačala in tudi kolikor vem, so lastniki dolzni to placevati in ne ti in tudi tista poloznica od SPL-la, ki jo dobis vsak mesec 2600 sit rezervni sklad, to tudi bi morali lastniki plačevati, to je moje misljenje. Je pa res kako si se zmenila, glede tega ob pogodbi, sam pa nisem prepricana kako govorijo zakoni!
Verjetno imaš v mislih nadomestilo za stavbno zemljišče, ki se sedaj plačuje občinam. Davek na nepremičnine bo pa potrebno kmalu plačevati. Definitivno to ni strošek najemnika!!!!!!!!!
Zakon imaš dostopen na internetu in si ga preberi sama:
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200369&stevilka=3312
6.poglavje govori o pravicah in obveznostih najemnika
V kolikor boš imela probleme se obrni na stanovanjsko inšpekcijo.
LP, dreamer
Ali kdo ve?
Ja kaj je pa potem davek na premoženje, dobila letos poleg davka na stavbno zemljišče?
lp
Irena
Forum je zaprt za komentiranje.