Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine nakup stanovanja

nakup stanovanja

Pozdravljeni!

Prosila bi vas, če mi lahko mogoče odgovorite, ali je bolje kupiti stanovanje do konca leta (še je ceneje?) preden bo euro ali se cene pri nakupu stanovanja po novem letu ne bodo bistveno spremenile?Upam, da bo tokratni post objavljen, včerajšnji se je nekje zgubil:-)

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.

lp, mikimiska

Po moji oceni uvedba eura ne bo povzročila nekih velikih sprememb. Cene že tako ali tako obračunavamo v eurih. Kljub vsem pa vam svetujem, da nakup izvedete čimprej.
lp

cene se bodo sigurno zaokoževale navzgor, npr. stanovanje 15 miljonov je cca 62.500 Eur, potem bo pa lahko kar 63000 al pa na 65000.
No tako jaz mislim 🙂

S prihodom evra se kupna moč ne bo nič povečala zato kakšnih drastičnih zaokroževanj jaz nebi pričakoval.
Na splošno je pa dobro razmisliti o naslednji stvari. Odvisno kakšno stanovanje imate v planu kupiti. Počasi se kažejo povečane ponudbe novih velikih (80 m2 +) stanovanj. Kar pomeni, da se bodo posledično začele ustavljati cene starejših velikih stanovanj in tudi padati, ker bo kmalu ponudba višja od povpraševanja.
Cene manjših stanovanj 50-60 m2 pa se zgleda še ne bodo kmalu umirile saj je tukaj povpraševanje največje in novega lahko dobiš v večini primerov, ko je šele v načrtu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close