Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine enostavni objekt – lokacijska informacija

enostavni objekt – lokacijska informacija

Spoštovani!
Pred kratkim sem kupila novo stanovanje v enonadstropni večstanovanjski hiši, kjer so tri stanovanja, moje je v I. nadstropju. Vsa tri stanovanja nimajo balkonov, imajo pa že vgrajena vrata namesto oken kjer naj bi bili balkoni. Izvajalec je tudi v betonski plošči pripravili železno konstrukcijo, katero bi se uporabilo ob graditvi balkonov. Tako je bilo z izvajalcem oz. prodajalcem dogovorjeno, da za balkone poskrbimo kupci sami na lastne stroške, po tehničnem prevzemu stavbe.
S sosedom, ki je v pritličju pod mano imava oba interes, da se balkon oz. objekt postavi zato sva se tudi dogovorila o skupni investiciji. Ob zbiranju informacij kako pričeti z postavitvijo objekta so nama predlagali sledeče: Objekt bi se lahko tretiral kot manj zahteven oz. enostaven objekt tako da bi v lokacijsko informacijo navedla, da gre za lopo.
Da še obrazložim kakšen namen imava s sosedom:
Skupaj bi postavila betonsko ploščo s tremi nosilnimi stebri. Skupna površina ne bi presegala 15 m2. Jaz bi si na plošči postavila ograjo (in s tem imela balkon) sosed bi si pa prostor pod ploščo zaprl tako da bi imel nekakšen predprostor.
Zanima me ali je takšna varianta pravilna in zakonita.
Ali bi imela jaz možnost čez čas postaviti manjšo montažno steho na balkonu? Kaj pa zapreti balkon?
Zanima me tudi v kakšni obliki mora biti soglasje sosedov? Obstajajo mogoče predpisani obrazci?
Naprošam vas za odgovor oz. za morebitne napotke kako pričeti z deli.

Pozdravljeni, Udi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close