Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine cene nepremičnin gorenjska

cene nepremičnin gorenjska

Z ženo imava možnost prodaje polovice hiše. Vendar se obotavljava s prodajo, ker bi rada počakala do izgraditve avtocestnega križa podtabor-vrba. Takrat bodo nepremičnine v okolici Radovljice, Lesc še bolj zrastle, kakor se je to zgodilo npr. Domžale,.. Tudi po izkušnjah naših sosedov so nepremičnine s pristopom v EU grozno zrastle, tako, da je sedaj idealen trenutek, če ne še zadnji za nakup. Kaj menite o tem?
Nato bi denar porabila za nakup 2-eh stanovanj. Drugo stanovanje bi rada oddala. Koliko znaša davek na zaslužek pri oddaji? Ali s plačilom davka tudi poravnaš “dohodninske obveznosti”, saj si že poplačal državi?

Po mojem mnenju je leto 2007 in mogoče še leto 2008 najugodnejši trenutek za prodajo nepremičnin.
Pričakujem umiritev in padec cen nepremičnin ,predvsem pa streznitev ljudi katerih nacionalni šport je postal kupovanje stanovanj. Poznam ljudi ki imajo v lasti tudi preko 20 stanovanj!
V Kranju sem prodal dvosobno stanovanje staro 40 let za 1900eur/m2. Mislim da je nerealno pričakovati da bodo cene leta 2010 še 30% višje.
Verjetno zaradi posredovanja bank ki imajo večino nepremičnin pod hipoteko do hudega padca cen ne bo prišlo. Bo pa težje prodati starejše , neatraktivne nepremičnine.
Ne vem kje leži vajina hiša vendar po mojem poznavanju nepremičninskega trga pol hiše ni enostavno prodati. Najlažje se prodajo manjše novejše hiše z precej zemlje in manjša novejša stanovanja na dobri lokaciji!
Oddajanje stanovanja je bilo do sedaj zelo donosno predvsem zaradi skokovitega naraščanja cen nepremičnin. Sama najemnina ko odbiješ stroške( davek, vzdrževanje in morebitno smolo če dobiš najemnika ki noče ven ali ti ne plača ali ti uniči stanovanje) se lahko primerja z vezano vlogo na banki!(3%-5%na eur letno).
Obstaja precej bolj donosnih naložb!
Ne vemo pa kaj se bo zgodilo če ne bi bili vsi miljonarji!
Odločiti se morate sami- kdor ne reskira ne profitira!

Glede na tole tvoje pisanje razumem, da je potem za tiste, ki kupujemo, bolje z nakupom še kakšno leto počakati, če nakup ni nujen. Jaz namreč kupujem zase parcelo na Gorenjskem in bi jo s kreditom že lahko kupila, hkrati pa je ne potrebujem takoj, saj do hiše na tej parceli še ne bom prišla kaka štiri leta. Glavno vprašanje je torej, na kateri časovni točki od zdaj do leta 2011 naj kupim parcelo, da bo najbolj ugodno? Trenutne cene parcel se mi namreč zdijo totalno napihnjene in že iz principa zanje ne bi toliko plačala tudi če bi imela, samo če bo šlo pa še gor…No, skratka, prosim za tvoje mnenje in najlepša hvala.

Glede parcel je stvar malce drugačna, ker jih ni veliko na voljo. Če kupujete parcelo zase in jo najdete tako da vam ustreza jo boste verjetno kupili neglede na ceno. Kvalitetne parcele se hitro prodajo in se težko dobijo!
Zadeva je popolnoma drugačna če jo kupujete za sebe ali za naložbo.
Glede gradnje hiše pa tudi v primeru če imate denar in se vam mudi boste v 4 letih realno komaj vseljeni v hišo. Postopki so zelo dolgotrajni, če se pa kje zakomplicira pa v 4 letih ni šanse da ste vseljeni!
Moje mnenje je da v prihodnosti nepremičnine ne bodo tako donosne kot druge naložbe.
Nekvalitetne nepremičnine se bodo težko prodale in jim bo cena padla, kvalitetnim nepremičninam pa bo cena stagnirala!
Jaz na vašem mestu ne bi hitel ampak bi res poiskal tako parcelo kot jo želim in jo tudi kupil pa četudi bo draga. 10.000 – 20.000eur višja cena glede na to da boste živeli v hiši več desetletij je zanemarljiva!
lep dan

Hvala, mp 25 za hiter odgovor. Imate prav, da je ponudba parcel slaba in ravno v tem je problem. Res bi si rada vzela čas in si izbrala tako, ki mi bo všeč, saj jo kupujem zase, samo če bodo cene še rasle, ne vem če lahko dolgo izbiram. Ob slabi ponudbi pa cene praviloma rastejo.

Kar se gradnje tiče, imate tudi prav, samo jaz bi postavila montažno in še to bolj majhno. Tukaj vseeno mislim, da se stvari odvijajo dosti hitreje.

Še enkrat hvala in lep vikend.

Leta 2001 sem kupil parcelo na kateri sem hotel postaviti hišo isto montažno. Parcela ni bila poceni bila pa je lepa sončna skratka všeč mi je bila. Župan mi je pred nakupon zatrdil da bomo v roku enega leta že brez težav gradili.
Smo v letu 2007 in zaradi sosedov, novih zakonov o skupnem komunalnem opremljanju, širitve zazidalnega območja se bo na tej parceli verjetno šele konec letošnjega leta lahko začelo graditi.
Zame žal prepozno zato jo prodajam!
Pri nakupu parcele morate imeti tudi malo sreče ali pa poznati prave ljudi!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close