Kako do svojega stanovanja?
Imam VELIK problem, ne vem kako naprej!
Na kratko, živim v podnajemu, drago plačujem, imam pa svoje stanovanje vendar ne morem do njega ker ga koristi nekdo drug in se mi reži v glavo!
OK od začetka, pokojni ded je pred smrtjo podaril veliko stanovanje v centru Lj, pol mojemu očetu, pol njegovemu bratu, tržna vrednost sedaj cca 60mio od oka. Polovico je moj oče že takrat prepisal name.
V stanovanju je že takrat živel stric, ded je živel v domu. Ko je ded umrl je stric še vedno živel notri, jaz sem bil še premajhen da vi vedel zakaj se gre…
No in sedaj sem na tem da rabim stanovanje. Šel sem do strica in mu lepo razložil kako in kaj, naj se stanovanje proda, ali pa naj me izplača mojo polovico.
In itaq noče nič slišat, po kakem mesecu na moje klice ne odgovarja več, ko zvonim pri njemu mi sploh ne odpre!
Kako se rešujejo take stvari???
Potem pa še tole, fizična delitev na dve enoti ni možna drugih vrednosti za kompenzacijo ni iz dedovanja ali lahko zahtevam prodajo stanovanja in delitev kupnine?
Ali lahko zahtevam kako povračilo za preteklih 5 let ko je živel notri moj stric? Ali lahko on zahteva kaj od mene ko je vlagal v prenovo?
lp in hvala že vnaprej, zdej grem pa spraskat teh 350E da plačam stanarino, mater sem jezen,….
Stric te bo zanesljivo še naprej ignoriral in se mirno valjal na vseh 80-100 kvadratih.
Najemi si odvetnika in ta naj rešuje tvoj primer. Ko bo stric dobil prvo pismo od odvetnika, v katerem bo samo ena vrstica – in sicer, da te zastopa glede delitve vajinega premoženja – se bo hitro zbudil.
Še manjše stvari urejam s svojim odvetnikom (in neverjetno, kako so potem urejene v dveh dneh), glede take, kot je tvoja, pa niti telefona ne bi samostojno zavrtela.
Poskusi vzeti hipotekarni kredit na tvojo polovico!
lp
Gospod Lukšič, ali lahko napišete kaj več, kaj bi se potem dogajalo naprej.
Zamisel o hipotekarnem kreditu se mi zdi dobra.
Forum je zaprt za komentiranje.