Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine cene nepremičnin

cene nepremičnin

A mi ve kdo povedat koliko časa bodo še rasle? Namreč zdi se mi malo škoda zakreditirat se za eno luknjo od garsonjere ki se prodaja po 20 mio.

Zanima me kako bodo živeli naši otroci, če odštejem otroke bogatašev(mogoče v kolibah? – malo za salo malo za res…)

Jaz se zgrozim vsakič, ko grem gledat oglase….
Pred petimi leti se mi je zdelo, da je to pa zdaj to…. Naše stanovanje se je v tem času “podražilo” za sto odstotkov (sosed je ravno prodal stanovanje enake kvadrature).
Menda bodo cene še malo rasle, ker bodo posojila še ugodnejša in se bodo ljudje zato pripravljeni zadolževati (ni zraslo na mojem zelniku, prebrala v finančnem Delu, če me spomin ne vara). Sicer si pa preračunaj – za garsonjero v LJ daš najmanj 200 evrov najemnine in za to v 20 letih pokuriš okoli polovico kupnine…. Od staršev se recimo v povprečju odselimo pri 25 letih, torej 50 let živimo v lastnem stanovanju. Garsonjero bi tako odplačal ravno do konca življenja. 🙂
Sicer pa je nekaj na to temo že bilo napisano.

Vsaj 3-5 let se še ne bodo ustavile, ker se vzdržuje stalno povpraševanje. Poleg trenutnega povpraševanja je potrebno še upoštevati vsako letni generacijski prirastek, ki bi rad šel na svoje. To je dejstvo.

Kaj je bolje? Kupiti ali najeti? Odvisno od posameznika do posameznika. Za nekatere je bolje najeti stanovanje in denar kam drugam vlagati kjer je višji donos ali pa celo vzeti posojilo za investicije namesto za nepremičnino.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close