Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine kupoprodajna pogodba

kupoprodajna pogodba

Pozdravljeni!

Prosim za pomoc!

Kupili smo stanovanje in placali aro za njega, preostali del kupnine pa placamo v dveh delih, prvega 60% cez 50 dni in drugega na koncu-pri vselitvi 40%. Sedaj me pa zanima kdaj se sestavi kupoprodajna pogodba?
Ce se sestavi na koncu, ko placamo v celoti kupnino, kaksno pogodbo moramo potem narediti za 60% kupnine, ki bo cez 50 dni?
Ni mi jasno kdaj je najbolje narediti kupoprodajno pogodbo, naj mi prosim nekdo pove, ki o tem vec ve! Kaksen postopek je najugodnejsi za obe strani, za prodajalca in za nas-kupca, radi bi cim bolj enostavno in posteno uredili vse skupaj!

Hvala ze v naprej!

lp

pravilni postopek je sledec:
-predpogodba in 10 % ara takoj ali cimpreje za garancijo
-nato kupoprodajna pogodba v cca 1 tednu, narejena in podpisana pri notarju v kateri se navede 2. placilo v visini 50%
-in nato se 3. placilo v visini 40% ob koncu posla
lp

Mislim, da se mora zavarovati predvsem kupec, ki da denar in ga mogoče ne bo nikoli več videl, če naleti na goljufivca. Prodajalec se nima kaj bati, da mu kdo pobere stanovanje in odpelje. Vseeno, ker takšna vprašanja postavljate(pomeni, da nimate prijateljev odvetnikov, notarjev, nepr. posrednikov , ki bi vam svetovali kako to narest), je bolje najet agencijo, kjer “spušite” 2% (samo) in ne 100% kar se lahko zgodi ,če vas nekdo nategne. Premislite raje, kaj se splača!!

Danes bi radi vsi na hitro obogatel in samo čakajo na naivneže!! LP!

Ali se predpogodba samo podpiše ali tudi overi pri notarju?
Zanima me zaradi najema kredita, saj so mi v banki rekli, da potrebujem overjeno pogodbo za najem kredita.
Hvala za odgovor. Lp,

Overjeno POGODBO, ne predpogodbo! Na podlagi predpogodbe vam ne bodo odobrili kredita (bodo pa mogoče na podlagi predpogodbe pripravili vso potrebno dokumentacijo za kredit).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close