gozdovi in travniki
Zasledujem, da se cene za gozdove in travnike na podeželju gibljejo v povprečju tam nekje okoli 1€/m2.
Zanima pa me, če ima kdo kakšne izkušnje s prodajo takšnih parcel ali je sploh kaj povpraševanja po njih? Ali se jih sploh da prodati?
hvala in lep pozdrav
Moja mami je neuspešno prodajala gozd v TNP, parcela je med samimi vikendi, je pa seveda zdaj itak moratorij na gradnjo na območju parka.
Nekaj klicev je bilo, ampak v glavnem je vse zanimalo samo, ali je mogoče tam graditi (in seveda ni). Skratka, gozd je še vedno v njeni lasti 🙂
Moji sosedje, kmetje (okolica LJ), imajo ogromno gozda, pa pravijo, da ga je nemogoče prodati. Zanimiv je edino kos, ki meji na potencialno zazidljivo parcelo (je pa nekaj problemov, zaenkrat ni zazidljiva), za vse ostalo pa nič. Samo delo imajo z njim, koristi skoraj nobene.
Ampak poskusiti seveda ni greh.
a lahko poveš kje imajo gozd – okolica LJ. Jaz pa iščem parcelo za vikend.
Lahko kar tako ” malo za hec” poizkusite prodajati preko ponudbe za prodajo kmetijskega zemljišča in gozdov, ki jo oddate na pristojni upravni enoti (obstaja obrazec na portalu upravnih enot). To vas ne stane nič, če boste imeli srečo se bo kdo prijavil na ponudbo.
mi prodajamo zemljo na Bizeljskem že kar nekaj časa. Ni povpraševanja, čeprav je poceni. Ne živi pa nobeden tam, da bi imeli kakšno korist od nje.
Forum je zaprt za komentiranje.