Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Nadomestni kredit

Nadomestni kredit

Pozdravljeni,

Z možem kupujeva novo stanovanje in prodajava svojega. Potrebujeva 100.000 evrov in za čas, da se prodaja in nakup sprovedeta potrebujeva nadomestni kredit. Za jamstvo nudiva hipoteko na 170.000 vredno (neobremenjeno) stanovanje. Kreditno nisva sposobna. Na katero institucijo se lahko obrneva, da nam posodi denar in na koncu obračuna dejanske obresti.

Sprašuješ verjetno za premostitveni kredit?

Če nista kreditno sposobna in če torej ne moreta it na banko, se bosta v teh časih počasne prodaje s takim kreditom pri neki zasebni posojilnici samo zaklala. Odsvetujem absolutno.

Skušajta se dogovoriti s kupcem. Če imata vidva bodoče stanovanje že ogledano, lahko magari oni denar nakažejo direkt vašemu prodajalcu. Vendar urejajte vse to prek odvetnika, ne sami. Če bodo seveda kupci za to. Lahko se tudi dogovorite za zamik med plačilom in izselitvijo – oni sicer postanejo formalni lastniki, ne dobijo pa stanovanja še v posest. Odvisno, koliko se jim mudi z vselitvijo. Vendar bi v tem primeru morali malce spustiti ceno. In seveda to urediti pri odvetniku. Nekaj stane, ampak zanesljivo manj kot obresti.

Imam zelo težko vprašanje!

Pri SPARKASSE sem najel hipotekarni kredit, v višini 108.000EUR na trideset let.
Odplačeval sem ga pol leta, nenadoma je nastala huda finančna kriza in sem zamudil 4 obroke po 780EUR. Banka je bila do mene zelo korektna, ampak jaz se nisem pravi čas odzval in šel na pogovor v LJ.
Nato so mi odstopili od pogodbe (katastrofa), ni se več dalo reprogramirati tega kredita nikakor ne kljub denarju ki sem ga imes seboj za poravnavo zamujenih obrokov.
Oče in mama sta mi šla kot poroka k kreditni pogodbi zdaj pa imamo vsi blokade gor, ker to še ni vse so se mi še nahišo obesili Porshe Leasing. Na računu pa imam še druge blokade vse zaradi tiste prve blokade iz strani Šparkasse, ker pol nisem več moral plačevati kreditov ko sem bil blokiran!!!
Vse skupaj se vleče že dve leti in še zdaj nisem nič rešil.
Izvedel pa sem, da v AUSTRIJI dajejo hipotekarne kredite, bres vpogleda v SISBON v Sloveniji. Nastane pa problem ko ko sta gor navedeni izvržbi kljub moji plačilni sposobnosti, bi lahko dobil v Avstriji kredit, ampak me ovarata tisti dve Izvržbi v ZK-ju

Mi lahko kdo svetuje kaj in na katerega se bi lahko še obrnil, doma smo vsi že skoraj obupali, ampak še kar vstrajamo pri tem da pa bomo le prišli do novega kredita in da se poplača ves dolg ki ga imamo.
Višina vsega dolga je okoli 135.000EUR
Če slučajno kdo ve za kakšno informacijo naj mi to prosim sporoči na moj email [email protected] ne da bom samo hvaležen pripravljen sem dati tudi nagrado tistemi ki mi bo pomagal.
Hvala D.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close