Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine stanovanje v novogradnji

stanovanje v novogradnji

Kupujemo nepremičnino. Novogradnja – da ali ne? Če imate kakšno izkušnjo, na kaj je treba biti pozoren? Kakšne so pomanjkljivosti v novogradnjah, kje so lahko gradbene “napake”?
Okolica še ni urejena, zato je v notranjosti vlaga. To se verjetno da rešit, ne?

Ne novogradnje nebi kupila. Ponavadi en kup skritih napak, potem pa čakaš mojstre, da jih odpravijo, pa vlaga je problem zaradi prehitre gradnje. Lahko ti plesni pohištvo…

Jaz sem jo kupila in to ze drugič in obakrat sem bila prezadovolna. Mislim, da je danes pomembno, da pregledaš izvajalčeve reference in povprašaš ljudi, ki že stanujejo v podobnih objektih, katere so oni gradili.

Sugirno je bolje novogradnja, če je le-ta kvalitena, kot pa starejše stanovanje.

lp

Dvakrat nakup stanovanja v novogradnji in obakrat brez večjih težav. Enkrat pa 40 let star blok, vendar stanovanje totalno obnovljeno plus nova fasada z izolacijo plus nova streha. Tudi skoraj vse okej.

Veliko je odvisno od investitorja in izvajalcev – če poveš, kdo je gradil, smo že bliže odgovoru.

Je pa dejansko vlaga problem, ki pa ni nerešljiv. Mene bi bolj skrbele kake pravne cake.

smo nekaj let že v novogradnji, super. Seveda smo uveljaljali začetne napake a roko na srce, nič dramatičnega ni bilo iz tega naslova. Vlaga? Je ni bilo.

Pomembno je za koga so bili bloki zidani. Če le za Stan.sklad, potem šparajo in so šlampasti. Če je za trg, je dobro, posebej če je še kej nadstandardnega.

Imam kar nekaj stikov z gradbeniki, In ti so mi povedali, da so VSE gradnje po letu 1991 mnogo, mnogo slabše, kot prej! Ker so fantje hoteli na hitro zaslužiti, so varčevali pri vsem;armaturah, cementu, stavbnem pohištvu, inštalacijah…. Le tisti, ki so gradili zase, so ravnali drugače. Sama grem v prodajo in nakup in nameravam iskati kvaliteten letnik, da me ne sesuje kakšen srednji potres…

To ni res. Delam na tem področju in vem, da so nekateri investitorji in izvajalci v redu, drugim pa dejansko gre samo za zaslužek.

Ali nam, glede na to, da imaš očitno vpogled, namigneš kateri investitorji bi bili lahko solidni.

Nadstandardne so pri nas v glavnem cene. Stanovanja bolj malo. Ker to, da se sliši skoz stene, da je en kup stvari površno narejenih, zame ni noben nadstandard. Čeprav je npr. klima noter.
Nimam sama izkušenj, sem pa precej brala in slišala na to temo.
Se spomnim izpred nekaj let članka nekega arhitekta, je rekel, da so od novejših gradenj v Ljubljani najbolj kvalitetno grajene Fužine pa par blokov v Zupančičevi jami.

Ne bom delala reklame. Nisem pa zaposlena pri nobenem investitorju temveč v projektivi, tako da vidim kar nekaj izvedb. Enostavno, zadeve je potrebno preveriti, se pozanimati za reference investitorja in izvajalcev (vsaj glavni izvajalec), ker do ostalih podatkov je težko priti, potem pa preveriti na drugih forumih (včasih jih imajo stanovalci večjih objektov) ali direkt pri stanovalcih v drugih objektih. Tudi, če so kakšne napake, je važno, kako reklamacije odpravljajo. Drugače pa, saj tudi za starejše gradnje ne veste, če je vse v redu. To o dobrih letnikih je neumnost. Je res, da so bloki v nekem obdobju npr. slabše izolirani (sploh kar se tiče zvoka), ampak to se enostavno preveri na licu mesta. Nikoli pa niso vsi delali enako kvalitetno. Ne morete recimo rečti, da je dober npr. letnik 1955.

Nadstandardne so pri nas v glavnem cene. Stanovanja bolj malo. Ker to, da se sliši skoz stene, da je en kup stvari površno narejenih, zame ni noben nadstandard. Čeprav je npr. klima noter.
Nimam sama izkušenj, sem pa precej brala in slišala na to temo.
Se spomnim izpred nekaj let članka nekega arhitekta, je rekel, da so od novejših gradenj v Ljubljani najbolj kvalitetno grajene Fužine pa par blokov v Zupančičevi jami.[/quote]

Dodam še Dunajske kristale Bežigrad..stanov.del. Odlična gradnja, pa tudi odlične cene, žal.

Odlična gradnja, odlične cene, slaba prodaja? V Dunajskih kristalih še vedno baje 2/3 neprodanega.

odvisno od koga in kje…povejte bolj konkretno
Vlaga v okolici pa nima veze z vlago v stanovanju (no, naj je ne bi imela -recimo v ljubljanksem mostecu jo ima, ker naj bi baje bial izolacje na nekaterih delih pretrgana..

TAKO PRI NOVOGRADNJI KOT PRI STAREJŠIH STANOVANJIH LAHKO NALETITE NA SLABO IZOLACIJO ALI DOTRAJANO FASADO, KAR POVZROČA ODVEČNO VLAGO V STENAH. JAZ PREDLAGAM TAKOJŠNJE BELJENJE S TERMOKERAMIČNIMI PREMAZI, TI NAMREČ URAVNAVAJO VLAGO V STENAH IN POSLEDIČNO NI MOŽNOSTI ZA NASTANEK PLESNI. POLEG TEGA TI PREMAZI DAJO ŠE DRUGE POZITIVNE UČINKE, KOT SO PRIHRANEK NA OGREVANJU, BARVE SO PRALNE, NE VPIJAJO UMAZANIJE IN PRŠIC IN SO PREDVSEM EKOLOŠKO NEOPOREČNE.

Mi nismo zadovoljni z novogradnjo pa čeprav se imenuje vila blok,kjer bi naj bil nadstandard.Smo prvo zimo dali mimo napravili termovizijski pregled,ki je pokazal kup nepravilnosti slaba izolacija,nepopolna itd.
Mi smo se selili v poletnem času in takrat je težko ugotovit takšne gradbene pomanjklivosti,seveda so določene stvari v garanciji ampak se tega tako investitor kot izvajalec otepata čeprav je črno na belem,da ni kot bi moralo biti razumem pa tudi neka določena odstopanja ampak ne pa takšna,da bom imela v kratkem času vlago in da estrih na določenih mestih sploh ni izoliran in še bi se dalo naštevat.
Pač bomo šli naprej po sodni poti,kajti ne mislim več moledovat in slučajno jih prosit,da odpravijo svoje napake,mi smo namreč to stanovanje drago plačali vem,da nismo verjetno edini ampak,da si bodo pa gradbinci polnili žepe na tak račun pa jim resnično želim,da stanovanja tako narejena kar ostanejo prazna.
In mimogrede je skoraj stanovanje bolje kupovati v zimskem času kajti takrat lahko opravite termovizijski pregled,ki pokaže vse gradbene pomanjklivosti tisto česar z prostim očesom skoraj ne morete videti kamoli odkriti vzroka napake in na pamet nekaj sanirat,če ni poznan vzrok je pa težko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close