Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Prodaja dela zemljišča/parcele sosedu, novemu lastniku sosednje nepremičnine

Prodaja dela zemljišča/parcele sosedu, novemu lastniku sosednje nepremičnine

Lep pozdrav,
imam eno vprašanje. Nja razložim, ker na videz morda ni tako enostavno. Za pred leti od moje parcele odmerjen kos parcele, ki leži na sosedovem delu parcele kjer tudi stoji njegova hiša je v bistvu zainteresiran sosed. Je v bistvu prišlek in novi lastnik nepremičnine. Žal pa ni bil dovolj previden pri nakupu kot boste videli! Gre torej za del, ki je bil odmerjen že pred leti od moje parcele – a nikoli prepisan. Vmes je prejšnji lastnik, ki ni nikoli vpisal te nove parcelne številke to hišo prodal temu lastniku, ki pa mu ni povedal za to situacijo. Gre za nekaj več kot en ar površine, ki je fizično del te sosedove parcele in jo tudi ves čas koristi prepis pa ni bil nikoli izvršen vmes pa se je stvar zapletla še v toliko, da je lastnica tega koščka neprepisane parcele umrla in jo je sedaj podedovala njena hči, moja sorodnica. Ta bo mi ta košček sedaj odstopila jaz bi ga pa naj prodal sosedu saj je zanj življensko zainteresiran.
Zanima me kolikšno ceno (okvirno) bi lahko postavil za ta kos zemljišča..ne glede na to, da je bil to nekoč slabi pašnik, takrat brez neke vrednosti..sedaj je ta del pač del parcele na kateri stoji hiša in je novi lastnik nepremičnine zanj močno zainteresiran. Zadeva se odvija na ptujskem podeželju, vsa infrastruktura je na dosegu roke torej je vse urejeno. Kolikšno ceno po m2 mi svetujete? Lepa hvala.

0 €ur.

Če gremo po vrsti -novi lastnik vas lahko toži in v končni fazi bo ta del parcele njegov.
Vi ste teoretično (teoretično zato, ker bo treba dokazati, da kupnina ni bila plačana, oz.če bo novi kupec dokazal, da je že bila,s tem ne bo nič) lahko upravičeni do odškodnine.
Odškodnina se odmeri glede na to, na kar se nanaša v trenutku, ko je škoda teoretično nastala, to je v trenutku prenosa lastništva v preteklosti. Takrat je to bilo, če prav razumem, kmetijsko zemljišče. To pomeni, da bi lahko za en ar pričakovali recimo ene 2.-3000 evrov odškodnine.

Seveda je pa sedaj na vas odločitev, ali se splača za ta denar za vekomaj pokvariti odnose s sosedom za nekaj, kar vam resnici na ljubo in človeško iskreno, ne pripada.

No vidim, da se nekako ne razumemo oz ste me precej napačno razumeli. Seveda mikro čustveno ne morete razumeti, ker to lahko le jaz, lahko pa bi pravno-materialno, pa žal nekako ne.

@Vitez
– vašega namiga o 0 € seveda ne morem vzeti resno, najbrž niste neka zrela osebnost, da bi lahko nadalje z vami debatiral o tem. Vsaj sklepam lahko tako iz tega. Predvsem vprašajte samega sebe ali bi dali nekomu, ki vam je popolnoma tuj nekaj kar takole zastonj gre pa za osebo, ki zasluži nekaj tisoč € mesečno in torej ni teh nekaj € za njega neki problem, če to mislite. Prvotni lastnik, ki ni vpisal tega kar sem mu bil dal/dovolil odmeriti (zaradi neke trme!) tega deleža mi je pa bil sorodnik.
Poleg tega ta nova družina, ki sedaj živi na tem mestu že nekaj let ne želi imeti z mano kot sosedom nikakršnih odnosov in to že od 1. dne, pa ni bilo nikdar nobenega spora, ne žal besede, skratka ničesar. Enostavno takšni so. Gre za dokaj primitivne osebe zato neke kvalitete v odnosih bržda ni niti pod razno pričakovati. Ampak – to ni jedro razpravnega predmeta mar ne?! S temi odnosi se jaz nikakor ne obremenjujem to moram tukaj poudariti, videl sem takoj za kakšne ljudi pač gre in za mene je bila zadeva naslednji trenutek jasna, amen in je to končano. Konec.

@ocenjevalec
Torej ste najbrž razbrali iz napisanega zgoraj, da ne gre in ne bo šlo za nobene ‘skvarjene odnose’ saj le teh ni in jih niti ni za pričakovati.
Tale človek/sosed je sam zaineteresiran(!) in sam je prišel do mene že 3 krat krat z jasno izraženo željo, da bi ta kos zemljišča bil njegov v smislu, da ga kupi/plača/odkupi! Koristi ga pa vsa ta leta enako kot bi že bil njegov, glede tega se ne bo fizično spremenilo iz dneva A na dan B prav nič. Spremenilo se bo le pravno, postal bo lastnik tega kosa zemljišča in vpisal ga bo lahko k preostali svoji parceli v Zemljiško knjigo, česar seveda brez vsega tega ne more. Je to zdaj jasno?
Če bi bil jaz zloben, hudoben, škodoželjen, bi moja sorodnica šla prepisat ta kos zemljišča že jutri na mene in stvar bi bila končana mar ne. Ma kdo se bi s tem zafrkaval. Torej se mi teh lastnosti ne more kar tako ‘lepiti’ ok…čeprav vemo, da bi to bilo zelo tipično slovensko, brez takih ‘nagajanj’ Slovenije takorekoč ni. Žal.
Sem bil dovolj jasen in podroben?

@ocenjevalec
– zanima me kje/kako ste prišli do vrednosti 2.000 – 3.000€ za en ar? Prej je bilo to zemljišče (in je tako kao še vodeno v ZK) tretirano kot pašnik.

Zanima me predvsem cena po m2, berem pa po forumih različne vrednosti, ki jih ljudje navajajo za svoje primere…vse od 8, 10, 15, 20, 25 in več €/m2 zemljišča..pač odvisno kje je kdo in kakšno je zemljišče.

Toliko. Pa hvala za odgovor. Lp

Nekaj si dal, potem pa ne bi več dal, sedaj bi to prodal in izkoristil situacijo. To veliko pove o tebi in tukaj tudi tvoja mikro čustva ne pomagajo prav veliko. Verjemi samo, da če bi meni to naredil, si me ne bi želel za soseda.

[/quote]

Nekaj si dal, potem pa ne bi več dal, sedaj bi to prodal in izkoristil situacijo. To veliko pove o tebi in tukaj tudi tvoja mikro čustva ne pomagajo prav veliko. Verjemi samo, da če bi meni to naredil, si me ne bi želel za soseda.[/quote]

Katero situacijo to bi naj izkoristil? Katera je ta neka situacija prosim. Kje jo vidiš? Jaz ne vidim nobene.
Pisal sem o jabolkih on pa meni nazaj o krompirju, in me o tem znova in znova še prepričuje ..ma daj spelji se kreten!

p.s.
mi je pa žal, da sem šel objavljat zadevo sem gor…nisem vedel, da je tukaj takšna đungla, vsaj neke ljudi sem pričakoval, ki znajo brati in ne le nekaj zmerjati in kozlati..škoda časa no. Slovenija, Balkan pač, saj me niti ne čudi, da je tako.

Počasi se zapletaš in pogrezaš vse globje ter si nasprotovanja samemu sebi kar vrstijo.

Iz nivoja tvojega obnašanja je sedaj povsem jasno zakaj sosed prav veliko ne želi imeti s tabo. Stanja duha v Sloveniji pa povzročajo ravno taki kot ti, ki poskušajo iz vsake situacije potegniti največ kar po črki zakona ali pa tudi malo mimo zakona (če se le da), pozabljajo pa na medčloveške odnose in poštenost.

Glej človek kdorkoli si že: povsem si skrenil, greš v povsem napačno smer. Pripisuješ mi povsem napačne tako lastnosti kot napačen pogled na predmet obravnave, ki sem ga navedel!

Point: Razpravljaš o nečem povsem drugem kot govorim jaz! Kar govoriš nima zveze z obravnavano temo. Kupec in prodajalec sta zainteresirana (pod določenimi pogoji), da izpeljeta ta pravni posel vse drugo je tukaj nepomembno.
Nisi ne Mediator niti nisi Center za Socialno Delo, niti ni nobene potrebe za vpoklic omenjenih v zgodbo. Gre se za enostavnen pravni posel. Za izpeljavo pravnega posla sta potrebna vsaj dva, prodajalec na eni strani in kupec na drugi strani. Tako kot na tržnici. Lahko se branjevka pogovarja s kupcem o vremenu pa o tem kdo je s kom kje in kdaj..itn…nima pa to nobenega učinka na njuno kupčijo. Srečali sta se na tistem mestu, da bi trgovali. Pa še v posmeh tebi, ki nisi sposoben ločiti enostavnih stvari: prodajalec sploh nisem jaz, sem le vmesni člen, prodajalec je pa sorodnica.
Si kaj študiral ali nič, da tako težko razumeš stvari ? Morda šola za posebne potrebe? No sorry se pač zgodi…le da v tem primeru ne vstopaj v čevlje, ki ti niso po meri. Torej je vsaka nadaljna razprava s tabo ni več možna. Tukaj je sedaj konec tega napizdovanja. Over!

Še to: za seboj imam dolgo življenje izven Balkana..na ‘gnilem Zahodu’.. zato lahko presojam ob polnoči kakšen je svet in kakšen je ne-svet kamor izjemno odlično spada občina Slovenija. Zapravili ste jo pri polni zavesti in zdaj ne jokajte.
Pa vse dobro “Kekec”

S tem si res vse povedal vse o sebi, življenje s tabo mora biti prava muka. Žaljenje drugih brez kakršnekoli osnove je samo pika na i.

Vprašal si, dobil si mnenje, ki ti pač ni všeč in sedaj smo drugi krivi za to. Težko je razumeti zakaj si sploh vprašal za mnenje, bolj verjetno je da poskušaš malo provicirati, lahko pa so tudi kakšni drugi nameni.

Za Slovenijo bi bilo pa prav gotovo bolje če bi ostal drugje, ampak tako pač je.

Tole sem spregledal >Iz nivoja tvojega obnašanja je sedaj povsem jasno zakaj sosed prav veliko ne želi imeti s tabo.

ne bo držalo, napisano namreč, nikakor. Imam še več sosedov tukaj naokrog, z nobenim v slabih odnosih bolje bi rekel, brez odnosov, ker pridevnik slab pomeni že nekaj izrecno definiranega. Torej vse je ok, kramljamo ko se vidimo in kolikor je časa, sledijo izmenične kavice in kot je to pač običaj tukaj na Balkanu. Živimo v slogi in v medsebojni simbiozi bi rekel..tale tip prišlek pa je nekaj drugega. Mlajši človek brez nekega izobrazbenega fundamenta, domači bi ga morali poslati vsaj na neko minimalno došolanje a nič od tega.
Ker pa premoženjsko nekako izstopa glede na okolico, ( zakupljenih nekaj parcel, vozi se izstopajoča znamka avtomobila, ima na zunaj atraktivno (tako jo doživlja on) partnerico navznoter pa žal greznica (kelnerca), ipd…in kot rečeno brez vsakega izobr. fundamenta, take kombinacije pa so običajno katastrofalne.
Nimam ničesar proti njemu po moje tudi on ne proti meni, torej je vsako zlobno naklepanje tukaj izraz nekompetentnosti, nesposobnosti presojanja in socialne pritlikavosti. Človeka vidim morda največ enkrat na dva meseca saj ga ni doma. Over.

Vsekakor bi bilo bolje če bi spregledal, saj se prebijaš iz slabega na slabše…

@ vitez
Ej človek, tebi se je do kraja sfuzlalo ali kaj? Kolega forumaš @Zmaj lepo sprašuje za tehten nasvet pa ga tukaj serješ kar nima blage veze s tistim, da je že joj!
Daj no človek, ta forum ni peskovnik, da bi se neki norci v njem igrali. Za takšne obstaja ena drugačna ustanova.

@Delirij se strinjam. Žal najdeš povsod take pritlehneže. Imajo posledice iz otroštva.

Skrbnik te spletne strani bi moral poseči vmes in odstraniti nasilneža pod oznako @vitez

@ kolega Delirij
Se mi zdi, da je kolega @Vitez lepo izrazil pomisleke, do katerih se je dokopal s prebiranjem razmišljanja kolege forumaša @Zmaj, tako da se moram s tabo strinjati glede peskovnika.

kolega @farmakologija sem žalosten, ker dr. Ruglja več ni med živimi.
Kolega @vitez bi poslal ne obisk k njemu. Le on bi nam lahko razložil rezultate psihoanalize.

Je za slišati tukaj v Jesenicah, da je Ruglja zadel previsok dobitek na eurolottu. Ruknilo ga je in izgubili smo ga.
Včasih je lahko še sreča nevarna.

Še za trenutek bom zmotil. Potem me več ne bo, ker se bom prepustil lešim obveznostim. Ob sredah ima namreč moja draga izrazito željo, biti spodaj.
Spoštovanemu kolegu @vitez pa pošiljam dve in pol minutno zelo prijetno terapijo ( po kliku na spodnjo povezavo) katera ga lahko po božjem sklepu tudi preobrne v pozitivno razmišljajočega državljana.
http://www.youtube.com/watch?v=zHWEZVMHtDg&feature=related

In potem se čudi, zakaj je tako.

@zmaj / po pregledu nekaterih informacij in po premisleku ko sem prebral tvoj članek zgoraj (jasno napisan) bi ti svetoval, če je tako kot si napisal ceno nekje v razponu med 10 in 20 eur/m2 točno se pa moraš odločiti sam. Lp RikoZ 🙂

Po čudoviti razlagi se mi zdi da bi prava bila okoli 500€ur/m2, saj očitno človek ne more drugega kot kupiti. Sam bi poskusil ga oskubiti tudi za 1.000 €ur/m2, čeprav se bojim da bi potem lahko povzročil obraten učinek.

Madonca kakšni matematiki se javljajo! Pa ne da ste v žlahti z Igorjem Lahom, tam se menijo v takšnih cifrah.

@rikoZ hvala za namig, tudi sam sem nekako prišel do podobnih vrednosti.
Zdaj, jaz nisem kriv, če so nekateri fouš in nekateri ne znajo teksta dobro prebrati.

1.) Lepo sem omenil, da nisem jaz tisti, ki bi koga silil kaj kupiti. Ravno obratno. Človek hodi k meni in hoče tole kupiti, a mu naj rečem, da naj pozabi ali kako!?
Od takole pametnih kot @vitez, @AlesV bi pričakoval nek pameten odgovor ne pa neko preseravanje!
2.) Nisem Caritas, da bi nekaj kar tako podarjal..to sem omenil zelo jasno in ne le enkrat ampak kaže, da gre za ljudi, ki ne znajo brati.

Na koncu pa še: ker vidim, da gre v primeru nekaterih za izjemno radodarne ljudi (če verjameš seveda!) verjamem, da boste vi svojim sosedom vaše parcele kar raztalali. In Slovenija bo ponovno prišla v Guinessovo knjigo velikih in radodarnih src!

Resnica je pa povsem drugačna!! “Mater kakšni pezdeti”, bi rekel dr. Rugelj!

Go go Harry, go, go go Harry,…

Lepo sem ti povedal, če si pa butelj, pa ti nisem jaz kriv. Meni se 500 €ur/m2 ne zdi ravno Caritas?

@AlesV he he he. Sem se pa res nasmejal ob tvojem prgišču besed! Sočno prispodobo sem seveda spregledal he he.

Ej a si ti normalen 500 €/m2, saj nisem v LJ niti ni v tej krpici zemlje nobene nafte! Daj prosim no Polde, France, Anže, Mitja itd.. – bodi no malce resen.
Lp

Tebi je marsikaj tujega, da se pa ob tem še smejiš, je pa sploh zanimivo. Najbolj smešno pri vsej zadevi o kateri toliko pametuješ je, da govorimo o ca. 1.000 €ur. Z veseljem ti jih dam, samo da tukaj ne pišeš več bedarij.

Ej Soldat!

Maš pa dolgo leitungo! Pod Dolfejem še gosenic na Leopardu ne bi dobil za pucat!

Do tega kakšna bo primerna cena sem prišel sam že prvi dan. Pa menda ja ne bom spraševal o tako osebni stvari nekih buteljnov po netu…vi pa kar žvečite ta prežvečeni čik gumi! Pa srečno Cefizlji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close