Nakup podstrešja v večstanovanjski hiši
Živimo v 4 stanovanjski hiši, ki je v slabšem stanju. Nikakor se ne moremo dogovoriti(stanovalci enostavno nimajo denarja- upravnika pa nimamo) za obnovo fasade in strehe, ki sta precej dotrajani. Ker pa smo lastniki stanovanja v 1. nadstropju in nam primanjkuje prostora sva se z možem pogovarjala da bi od stanovalcev odkupila podstrešje (podstrešje je sedaj neuporabno in nihče ga ne uporablja. in si gor preuredila in pridobila še dodatne prostore v zameno za to pa bi v celoti seveda obnovila fasado in streho. Naj povem da si zelo želim da bi bila hiša in sicer fasada ter streha urejena tako kot je treba in le na tak način bo, drugače tega nikoli ne bo. Dva lastnika se strinjata ta tretjega pa še nismo vprašali, vendar se bojim da že zaradi žlehnobe in faušije ne bo dovolil oz. se ne bo strinjal. Če bi bilo to izvedljivo bi hiša dobila novo fasado in streho mi pa dodatne prostore na podstrešju. Zanima me če je mogoče to izvesti brez tretjega lastnika oz. kako postopati z njim glede na to da je zelo trmoglav ?
Etažna lastnina še ni izvedena in je predložena za nepravdni postopek na sodišču.
Jaz bi posla ločil, tako da ne bi ostali mislili, da gre za kakšne “mučke”…odkup posebej in obnova posebej.
Prvi pogoj za dogovarjanje med sostanovalci bo dosežen, ko boste s sodno odločbo postali etažni lastniki in boste imeli določene natančne deleže v %.
Sedaj so sodne počitnice, ko pa boste dobili zadevo rešeno s sodišča pa me lahko preko ZS, maila, ali kakorkoli že, vprašaš kako naprej. Vse podatke dobiš na moji spletni strani.
LP,
Mag dom,
Gorazd
http://www.popravila-na-domu.si
Nakar bosta morala za nameček še enkrat plačati etažiranje, ker bodo deleži seveda spet drugačni, če bosta postala lastnika podstrešja. In še enkrat mučno pogajanje s sosedom.
Podstrešje odkupita pred etažiranjem. Mogoče pa sosed ne bo tako proti, kot domnevata. Če bo imel neposredno korist od nove fasade in strehe, se bo verjetno dal prepričati. Upam pa, da se zavedata, v kakšne stroške se spuščata – odvisno je seveda od lokacije, saj ta najbolj vpliva na ceno stanovanj, ampak ni nujno, da se vama ta varianta sploh splača.
Jaz sem razmišljala o odkupu podstrešja v bloku, pa je čisto predrago in prekomplicirano. Bi bilo ceneje in enostavneje kupit večje stanovanje.
Forum je zaprt za komentiranje.