Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Hiše v Ljubljani so se podražile

Hiše v Ljubljani so se podražile

Kje so zdaj junaki: “pa počaki, pa počaki, ker bo vse zgrmelo!” Bo vraga zgrmelo, nikamor ni nič zgmelo. Lani so se cene hiš veselo nižale, tudi Gursov graf kaže, da so bile konec leta 260 tisoč, eto, zdaj pa smo spet na 290 tisoč. Ne grem gledat niti ene hiše več, naj jih imajo.

Pa si jo sama zgradi!

Če brezplačno uporabljaš tujo pamet namesto svoje, si res lahko jezna. Nase.

Ne grem gledat niti ene hiše več, naj jih imajo….

Kar malo bojim se, kaj bo s teboj, če boš čakala, da se WC školjke pocenijo….ker bodo drugi tako rekli.

No ja, še vedno ti ostane TopŠop. Tam dobiš zraven vsaj še tri vabe in povšter. To pa še ni vse, besna teta.

Točno tako. Prilagodi svoje želje denarju ki ga imaš, ne pa da sanjša o mercedesu, denarja pa nimaš za cliota.
Alli drugače rečeno-hiša za 290000 so v Lj in ob velikh mestih, drugje so bistveno cenejše.
Če pa hočeš zganjati nobleso in hoštaplarijo, potem jo pa plačaj, ne pa da jokašiinstokaš

——
Tujo pamet. Vsi časopisi so bili polni napovedi o silnih padcih, pa še vsak, ki je bolj pozorno spremljal kaj se dogaja na trgu, mi je svetoval, naj počakamo. Ti ni treba bit nič sarkastična s tisto primerjavo s školjko.

——–
Problem je v tem, da sem iz Lj in tu imam tudi službo. Nič mi ne pomaga, če so drugje bistveno cenejše. To ni hohštaplarija, če se ne želiš zjutraj vozit dve leti v službo.

Če imaš premalo denarja za hišo, kupi stanovanje. Kaj jokaš tukaj gor.

Jaz bi tudi imel Mercedesa S600, ogromno hišo, prestižno jahto in še psa:).

Kot je že nekdo tu gor obrazložil je specifika našega nepremičninskega trga to, da je več kot 80% lastnikov nepremičnin. Torej komu je v interesu, da padejo cene? Torej manj kot 20%
In ko nekdo kupi nepremičnino mu ni več v interesu, da cena pade ampak da gre gor ali pa vsaj obdrži ceno.

Kdo zniža ceno? Tisti, ki mora. Kljub temu novim stanovanjem ne spustijo cen, ker nekaterim ni v interesu oziroma je manjši “collateral damage”, da zapirajo gradbena podjetja. Se bojo pa nova ustanovila čez čas. Ta čas bodo pa počasi prodali nova stanovanja iz “zaloge”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close