Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Parcelacija-kaj če se eden od 4 ne udeleži in ne podpiše

Parcelacija-kaj če se eden od 4 ne udeleži in ne podpiše

oče mi je v darilni pogodbi podaril del zemljišča na katerem bi sedaj postavila hišo. V naši hiši mi je podaril še stanovanje, bratu pa tudi stanovanje, katerega je prepisal še pol na ženo..zanima me glede na to, da samo v pogodbi piše za ta del zemljišča, da je moj in ni razdeljeno v naravi ali se morajo s tem, da si iz tega dela naredim parcelo biti prisotni vsi lastniki -čeprav v pogodbi piše, da je ta del moj.. kaj če se npr kdo ne bo hotel udeležiti parcelacije??? Ali se potem ne da nič narediti? Tudi, če v pogodbi piše, da je ta del zemljišča moj? Če se kdo spozna na to ga prosim za odgovor…. hvala

če ne bo soglasja vseh lastnikov parcele za parcelacijo, se bo ta del, za katerega v pogodbi piše, da je tvoj, lahko odparceliral preko sodišča na tvojo pobudo.

Če je več lastnikov na parceli, če ste štirje, se lepo najavi pri vseh in jih obišči. Saj ste familija, tudi če ste skregani. V kolikor ima razparcelirana parcela svoj dovoz in ni bremen(služnostna pot) na preostalem delu parcele bodo verjetno za.

kdor naroči parcelacijo, jo tudi plača. Lastniki preostale parcele pa bodo imeli urejeno mejo zastonj… torej če ne gre za služnostno pot in niste skregani, bi moralo it skozi.

Načeloma pa raje pokliči geodeta, kako je s tem. V kolikor se katera stranka ne strinja, lahko ob obravnavi tudi pokaže svojo mejo oz. svoje pripombe… Če pa se ne podpiše… je pa treba iti preko sodišča.

So pa ljudje tudi ponarejali podpise, skrivali pošto itd…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close