nakup vikenda ali stanovanja
doma razmišljamo kaj narediti, trenutno smo v najemniškem stanovanju, treba bo kaj kupit.
zdaj pa me zanima ali naj kupimo stanovanje, se pravi nič več najemnine, samo še kredit, ali naj kupimo vikend nekje na gorenjskem, točno v kr.gori, pa ostanemo v najemu, se pa nam z oddajanjem vsak mesec vrne nekaj denarja.
zanimajo me vaši predlogi in mnenja.hvala, lp
Od prve žepnine dalje ne sprašujem nikogar kako naj denar, ki sama zaslužim, potrošim.
Kje pa stanujete sicer? Blizu Kranjske?
Jaz si težko predstavljam oddajat na daljavo – saj moraš vendar vsaj tedensko počistit, skrbet za čisto posteljnino, brisače in morebitne tekoče probleme. Ampak naj to pove kdo, ki je že tako oddajal, pri nas smo imeli sobe v isti hiši, kjer smo živeli.
Od kdaj pa mora najemodajalec čistiti najemojemalcu?? Od kdaj mora najemodajalec skrbeti za čisto posteljnino in brisače najemojemalca???
Sicer pa odgovor avtorici: osebno bi sigurno najprej posrkrbela za lastno streho nad glavo.
Torej bi kupila stanovanje.
Oh ne vem, ob vikendu v turističnem kraju sem avtomatsko pomislila na turistično oddajanje.
Sicer pa glede na cene nakupa v Kr. Gori in višino mesečne najemnine ta varianta sigurno ni ravno pametna.
A Gorenjska je pa na drugi strani sveta al kaj? Iz LJ je pa res tako daleč, da se ne da tja pridet 1x na teden.
kupi stanovanje.
Mal si preračunaj – apartma v Kr.Gori boš oddala za ca. 70 EUR / dan. Polno zasedeno bo maximalno 3 mesece na leto. Se pravi dobiš v enem letu 6.300 EUR. Od tega odvedeš davek, plačaš stroške elektrike, čiščenja, vode, smeti itd.
Se mi zdi, da bi morala za turizem oddajat enih 10-15 let, da bi se ti splačalo. Če maš viška keša, ni problem. Da pa za to najameš kredit, je pa brezveze.
Kupi stanovanje v mestu, oddaj študentom in je to to. Ali pa odkupi svoje stanovanje.
Prej 20 do 30.
Forum je zaprt za komentiranje.