Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine varčevanje v chf

varčevanje v chf

zdravo,

mogoče kdo ve, pri kateri banki je možno varčevanje v chf?

hvala za odgovor 🙂

Kaj pa v bankah pravijo?

🙂 sem si rekla, da najprej prečekiram na forumu. vem, da je bilo pred leti to možno na unicredit banki, sedaj pa ne vem…ja nič, bo treba, kot kaže, prečekirat v banakah:))))

skoraj vse banke omogočajo možnost varčevanja v CHF.
Na računu ali vezana vloga.
Morate pa vedeti da so obresti na CHF manjše kot obresti na EUR.
Trenutno to ni smiselno ker je švicarska banka vezala CHF na EUR pri tečaju 1,20

hvala za odgovor. gre za to, da imam vezanih okoli 5.000 evrov (za vsak slučaj) in se zdaj sprostijo; ker imam stanovanjski kredit v chf, se mi zdi najboljše, da jih spremenim v švicarje za primer kakšnega šoka:)

to pa je že trgovanje z valutami.
Tu so obresti irelevantne.
Valutno tveganje je problem!

Tako kot ti je predhodnik razložil gre za valutno tveganje. Kaj pa če gre CHF dol? Kaj to pomeni za tvojo situacijo? Ali si lahko “privoščiš” tak scenarij?

stvar je v tem, da imam kredit v chf in se mi zdi še najbolj pametno, da imam nekaj denarja za vsak slučaj v chf; pač za obroke kredita. z evrom bogsigavedi kaj bo….

To razumem: Samo vprašal sem, če se zavedaš da gre tečaj CHF lahko tudi dol in takrat bi imela izgubo, če bi morala zamenjati CHF v EUR. V vsakem primeru tvegaš samo to moraš vedeti, ostalo je stvar odločitve s sprejemanjem tveganja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close