Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine pogodba o nakupu nepremičnine

pogodba o nakupu nepremičnine

Ja, vem treba bo k odvetniku.

A, prosim če kdo ve, kakšno pogodbo je potrebno napisati če prodajalec proda kupcu stanovanje, kupec mu da 1/2 denarja, drugo polovico bi pa v par letih v obrokih na mesec. Ne gre za groooozne znesek, stanovanje je malo, lokacija bogu za hrbtom.
Kje je problem? Kupec nima kreditnih sposobnosti (varovalo bo morala biti ta nepremičnina), osebi se poznata 40 let in si zaupata, a da bosta OBE ČIMBOLJ zavarovani, …. mi kdo svetuje kaj pametnega v zvezi s tem? Oba bi itak imela “drugo osebo” ki bo zadevo speljala v primeru smrti.

Ne povem katera oseba sem jaz, želim da sva OBA res čimbolj zavarovana … kje so možni problemi? Preden se ujezite, povem, da bo pogodba 1000% narejena pri odvetniku, a ker se prvič srečujem s čim podobnim, bom vesela vsakega nasveta.

Hvala!

Kolikor imam jaz s tem izkušnje, v primeru, da se plača najprej kao ara, pa potem v določenem času (ampak ne v letih ampak dnevih) razlika po podpisu pogodbe je tako: Pri notarju se napiše pogodba, v kateri piše (in tako tudi je), da original pogodba, ki je ena sama in se na podlagi te vpiše lastništvo na sodišču, ostane pri notarju do plačila kupnine.
In je pogodba na varnem, ko je kupnina plačana, se s potrili o plačilu oglasiš pri notarju in to je to.

Ja,razumem.
A tu bo polovica plačana takoj, druga polovica pa na obroke (v 60 mesecih)…… kako bi bilo to najbolje zaradi prenosom lastništva oz. ZK :
– kaj če kupec vmes preneha plačevati?
– nabolj transparenten prenos lastništva ko kupec vse odplača?
– da prodajalec v vmesnem času ne more nepremičnine kakorkoli obremenit)?

Hvala!

Jaz bi rekla tako, da si ti v ZK vpisan kot lastnik, vse dokler, se ne plača celotna kupnina. Ti mu do takrat ne daš ZK dovolila za vpis v ZK, s tem, da se naredi klavzula oz. plomba v ZK, da ti nepremičnine, v tem in tem roku, dokler ima on čas, da kupnino poplača, ne smeš odtujiti ali kakorkoli drugače obremeniti.
V tem smislu, ne vem pa, če je moje razmišljanje ok.
Itak pa praviš, da boste zadevo zrihtali pri pravniku.
Lp

Hvala!

Res bomo urejali pri odvetniku. Le da mi je fajn da karkoli že vem ko pridem tja….. nimam nobenih izkušenj…. pa včasih kdo iz življenjske izkušnje pripelje kako foro ki jo običajen folk kot jaz sploh ne pozna….

No morda je še ena dodatna garancija, montirajte dodatno varnostno ključavnico za vrata in obdržite samo Vi ključ, to klavzulo dajte v pogodbo v primeru neplačila, da imate pravico zakleniti stanovanje!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close