Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Prepis hiše/Prodaja hiše/Darilna pogodba?

Prepis hiše/Prodaja hiše/Darilna pogodba?

Pozdravljeni!

Sem v situaciji, ko bi stric rad prepisal hišo name, (zaradi kazni, ki so se mu nabrale zaradi prevelike količine alkohola v krvi).
Ampak me mučijo davki. Torej, kaj bi se od naštetega v naslovu najbolj splačala zaradi teh davkov?
Moje razmišljanje: Hišo mi proda za 500€ in tako bo davek zelo majhen. Ampak pojavi se uprašanje zaradi cene-cenilci, ki naj bi postavili najnižjo ceno!!??

Hvala za pomoč in odgovore.

Pri odmeri davka vam bodo na durs odmerili 2% davek na promet nepremičnin glede na vrednost po njihovem vrednotenju in nikakor ne po tako nizki davčni osnovi (500€) tako da lahko cena prenosa lastništva hitro doseže višino globe ki jo ima (odvisno od vrednosti hiše ter višine globe), torej se mu potem bolj splača poravnat le to. Predvidevam da se vaš stric želi izogniti izvršbi na nepremičnino?

take lumpe kot ste vi v familiji po prebranem, je treba samo prijavit, tako da bom jaz tole kar naprej kolegu na DURS posredoval, da naj bodo pozorni na kakšen podoben primer!

barabe!

imeti bi morali zakon da če te dobijo pijanega za volanom greš takoj v arest za dva dni in prideš ven samo s plačilom kazni . Tako ne bo več pijancev na cesti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close