v lj cene nad 2500
gurs. v ljubljani cene rabljenih stanovanj po dveh letih in pol ponovno nad 2500e/m2.
Čakam odziv MON-analtikov glede povezave s Španijo, ZDA ipd in napoved dokončnega zloma trga..
pri nas ne bo padca, je ze bila korekcija in to za minus 4 procente, sedaj so cene realne in bodo samo se rastle, splaca se kupit zdaj, tako vsaj govorijo agencije, kupcev pa od nikjer …
sem pa slisal da v detroitu, kjer je podobna situacija kot v sloveniji, dobis dvosobno za 7000 dolarjev, samo moznosti zaposlitve in cene so bolj klavrne, priblizno tako kot v sloveniji …
edina razlika je da tam trg deluje in da nimajo mafije na oblasti …
Primerjava z Detroitom je popolnoma neprimerna. Mesto je praktično “opustošeno” zaradi propada industrije. V obdobju 2000-2010 naj bi se zmanjšala populacija za 25%. Jaz nimam občutka, da bi se v Sloveniji zmanjšala populacija za 25%.
Za 7000 USD se dobi celo hiško, vprašanje je samo kje v Detroitu in v kakšnem stanju.
no ja, ampak trg pa deluje, to se pa moras strinjat, tistih 25% bi lahko dopolnili z Slovenci, a niso sanje nas vseh imeti lastno hisko ? tistih 1000 dolarjev place kot pri nas bos pa ze dobil, razlika je samo ta da prisparas enih 300.000 evrov pri hiski …
se en produkt fdv in ef
Trg se spet ohlaja in po tokratnem ohlajanju se dolgo ne bo ogrel. 😉
A se nisi ti že odselil kot si obljubljal?
Vsak trg ima določene specifike. Slovenski trg nepremičnin je še toliko bolj specifičen zaradi več parametrov, ki smo jih že omenili.
Zdaj ne vem kdo bo prepričal 25% Slovencev, da se preselijo v Detroit. In če bi jih vsaj 15% potem bi verjetno že težje dobil hiško za 7.000 USD.
Igra je zelo enostavna. Kdor mora prodati se bo pogajal in znižal ceno. Kdor pa ni v situaciji, da mora prodati pač ne bo znižal cene. Z nekimi fiksnimi idejami in na silo ni vpliva na ceno kot si nekateri predstavljajo. Kdor ni pripravljen na pogajanja za znižanje cene si bo večjo korist naredil, če da nepremičnino ven iz prodaje.
iz lastne izkušnje naj povem, da cene rabljenih stanovanj grejo dol oz. so postali prodajalci precej bolj dovzetni in pripravljeni spuščati cene. Cene stanovanj spremljam recimo na nepremičnine.net že leto in pol in oglaševane cene pravzaprav niso nič nižje, vendar je število tistih, ki prodajajo že dalj časa, precej naraslo, so pripravljeni spustiti cene, ker ne bi več radi prodajli večnost. Za točno 7 prodajalcev v LJ koncu vem(iz pogovora v zadnjih dveh tednih), da so mi pripravljeni prodati stanovanje med izračunano 18-33% nižjo ceno kot pa je navedena kot oglaševana na nepremičnine.net in skoraj pri vseh za več kot 14% nižjo ceno kot pa ceno, ki so jo pred dobrim letom dni postavili kot minimalno preko katere ne grejo…
Enaka oz. podobna zgodba je v Kamniku vsaj za 3 stanovanja, zgrajena vsa od 2003 naprej…
Če je pa govora čisto o novogradnji oz. še nevseljenih stanovanj, pa ne poznam točno…
Je pa potrebno iti stanovanja gledati in govoriti o ceni in tako naprej, če boste samo gledali spletne oglase in pametovali, bo to bolj podobno tragikomediji čakajoč na Godota, tako boste čakali na na spust oglaševanih cen.
Jaz pa iz lastnih izkušenj vem, da je situacija zelo različna in je veliko odvisno od lege in stanja.
Neposredno poznam transakcije za stare garsonjere po 3500, in stara dvosobna po 2300-2600 (! brez parkinga) .Je pa res da je spodnja meja dosti nižja kot včasih.
Se mi pa zdi da je sedaj bolj jasno kaj je dobro in kaj ne (in je recimo kdo začuden ko vidi raven cen recimo v Fužinah v primerjavi s podobnimi v Šiški ali Bežigradu)
Cene v ljubljani še kar rastejo.
Kdaj bo šel trg v ljubljani na pod 1000 e, kar so eni na forumu trdili par mesecev nazaj?
Pogrešam kakšen racionalen komentar starih monovcov
mogoče pa le ni vse tako pesimistično:
http://24ur.com/novice/slovenija/stanovanja-v-celovskih-dvorih-kmalu-naprodaj.html
Ajoj, hvala za Celovške dvore. Od tam se še sociala izseljuje, tako da je čisto vseeno, po koliko so.
Osebno nebi šel tja stanovat tudi, če mi prodajo stanovanje za 1.000 EUR/m2 🙂 Če bi ga kupil samo za v najem potem bi še šlo.
Če ga kupiš potem ti ni treba plačevati najemnine.
Če bi ga kupil po omenjeni ceni bi ga kupil samo z namenom, da ga dam v najem. Tam nebi stanoval. Zgleda ni razumljivo napisano 🙂
tipično špekulantska.
drugač pa, CD so podobna zadeva kot še kar nekaj naselj iz 80it v Ljubljani.
Imajo pluse in minuse.Plus je lokacija in bližina vsega kar rabiš, slabost zgoščenost.Osebno sem prepričan, da bodo čez 5 let čisto zanimiva in sprejemljiva zadeva.
Kar seveda velja za običajna stanovanja, ne za kaoluksuz, ki je čist deplasiran
Forum je zaprt za komentiranje.