Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine dedovanje

dedovanje

Pozdravljeni,

imam eno vprasanje. Mama in oce sta bila lastnika stanovanja, ki je trenutno pod hipoteko (kredit za nakup nepremicnine v kateri zivim sama). Oce je lani umrl in me zdaj zanima kako je z dedovanjem te nepremicnine. Je dedovanje kljub vsemu tudi, ce je stanovanje pod hipoteko. Mama je rekla, da je ona glede tega vse uredila in da je zdaj ona lastnica. Nicesar si ne zelim prisvojiti, niti slucajno ne bi mami kakorkoli oporekala ali nagajala ali spodbijala. Samo zanima me, ali bi naj mene na dedovanje tudi poklicali ali ne. Kam lahko karkoli preverim. Zelela bi samo zascititi mamo (je stara in ima nekaj zdravstvenih tezav) oz vedeti, kaj sploh je na stvari, ce se slucajno njej kaj zgodi.

Hvala za pomoc.

Na dedovanje boste vabljeni vsi zakoniti dediči – dedujejo se tako zapuščina kot dolgovi.

Dolgove ni treba dedovat če jih nočeš!

Koliko casa po smrti pa pretece to da je dedovanje?

Nič ni treba dedovat, vendar je odpoved dedovanju dolgov tudi odpoved dedovanja premoženja.

Lahko pa pretečejo tudi leta do sklica zapuščinske razprave na sodišču.

Mesec dni po smrti upravna enota pošlje enemu od dedičev povabilo, da prijavi kaj sodi v zapuščino po umrlem. Na zapuščino bi morala biti vabljena tudi ti, kot njegova hči. Zapuščinska razprava je na sodišču sklicana dokaj hitro (v mojem primeru po treh mesecih). Lahko pa pogledaš v zemljiško knjigo, kdo je sedaj lastnik stanovanja in ali je bila hipoteka izbrisana.

Hvala za odgovor.

Kaj pa ce me na dedovanje niso klicali? Na koga se lahko obrnem.
Hipoteka pa ne more biti izbrisana ker jaz se vedno placujem kredit za mojo nepremicnino.

Še moje vprašanje…če mi umre mama ki nima lastnega stanovanja,ne avtomobila ima pa kredit na banki.Ali sem dolžna jaz poplačati banki ali če se odpovem vsej dediščini se odpovem tudi temu dolgu in mi ni potrebno vračati nič?
Hvala

izračunajte ali ima več premoženja ali več dolgov.
Če ima več dolgov se lahko dedovanju odpoveste in vam ni treba vračati kreditov.
RAZEN ČE NISTE POROK!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close