Najem praznega stanovanja?
Nameravam v najem, dolgoročno.
Zanima me ali je možno dobiti prazno stanovanje in ga opremiti (“obdelati”) po svoje oz. opremeljeno zamenjati z lastno opremo (tudi kuhinjo, kopalnico, ploščice)?
Brskam, pa nič takega ne najdem. Do dejanskega klicanja in ogledov imam še nekaj korakov, a bi bilo vseeno fino vedeti, če sploh lahko razmišljam o čem takem.
Hvala!
Lahko, sploh v kakšnih neprodanih novogradnjah, ki jih investitor/banka dajejo v najem, so stanovanja pogosto (skoraj) povsem neopremljena. Drugače pa se moraš najprej dogovoriti z lastnikom, če je sploh zainteresiran oddati stanovanje v dolgoročni najem. Danes jih je morda že več takih lastnikov, ki bi oddali stanovanje tudi na večletno pogodbo, vendar jih najbrž še vedno ravno ne mrgoli. Za Ljubljano konkretno vem, da se da najeti recimo v celovških dvorih(= Hildina rezidenca :)) nekatera stanovanja dolgoročno najeti brez opreme.
Če bom jaz oddajala bo to točno tako. Stanovanje je prazno, in nič me ne bi motilo, če zamenjaš tudi plošice. Je pa res , da zaenkrat še prodajam.
V bližnji prihodnosti se bo po mojem zelo malo prodajalo in kupovalo. Namesto tega bo končno zaživel najemniški trg. Standard nam bo žal v naslednjih letih občutno padel.
Ja, ker najemniški trg odraža dejansko kupno moč prebivalstva. Smo pa pri nas res krepko zadaj, kar se tega tiče. V tujini so celi najemniški kompleksi v upravljanju družb, ki se s tem ukvarjajo. Pri nas pa je najemniški blok (samo tržna stanovanja) izjemna redkost, čeprav je za najemnika veliko boljša opcija kot fizične osebe, ki so lastnice posameznih stanovanj.
Forum je zaprt za komentiranje.