Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine vprašanje glede gradnje hiše

vprašanje glede gradnje hiše

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje in bi bil vesel kakršnega koli odgovora. S punco že nekaj časa razmišljava, da bi si začela graditi hišo. Parcele še nimava, zato sem razmišljal, če bi lahko hišo zgradila kar pri nas doma, kjer že stoji stara hiša v kateri nihče več ne živi in v bistvu že propada, poleg stare hiše pa smo že pred leti naredili novo hišo, ki naj bi bila nadomestna gradnja namesto stare. Zdaj pa me zanima, če je sploh možno, da bi staro hišo zrušil in tam postavil novo? Verjetno bi težko sploh dobil gradbeno dovoljenje? Ima mogoče kdo izkušnje s tem in mi zna svetovati, kaj lahko sploh naredim?

Najlepša hvala.

Miha

Nisem strokovnjak, ampak moje laično mnenje je, da bi bila to potem že druga nadomestna gradnja.

Se pa vsekakor pozanimaj pri kom, ki se na to spozna.

A dveh hiš na eni parceli se pa ne sme imeti?

Če ima hiša hišno številko sploh ni treba da je nadomestna gradnja ampak sanacija hiše. Podreš pa postaviš enako novo.

Vem, ampak problem je ker nadomestna hiša že stoji, staro bomo podrli zdaj kmalu, hišna številka je samo 1, namesto te stare pa sem mislil, da lahko brez večjih problemov naredim novo. Ne spoznam se preveč na te stvari, ampak vidim da ne bo šlo tako lahko.

Svetujem ti , da na svoji občini naročiš lokacijsko informacijo za gradnjo za parcelo na kateri stojita hiši.. V njej bo pisalo kolikšen del parcele je zazidljiv. Če je novejša hiša zgrajena kot nadomestna gradnja se bo gradnja na mestu kjer stoji stara hiša štela za novogradnjo, to pomeni, da bo treba plačati komunalni prispevek.

Bom kar tukaj ker imam podoben primer, pri meni je še nekoliko slabše ker sem ugotovil da je hiša ki sem jo podedoval nekakšna črna gradnja, neke papirje sicer ima, piše da je garaža, kar pa očitno ni. Zdaj pa me zanima, če bi s postopkom za novogradnjo sprožil kakšne preiskave glede tiste hiše, ali to nima nobene veze s tem? Novogradnja bi sicer stala poleg stare hiše.

Hvala, Lp peter

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close