Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Kako naj speljem postopek hkratne prodaje in nakupa stanovanja

Kako naj speljem postopek hkratne prodaje in nakupa stanovanja

Prodajam stanovanje, na katerem je kredit in kupujem drugo stanovanje, na katerega bi prenesla kredit. Na banki so mi to že odobrili. Kupca za stanovanje tudi že imam, prav tako sem zmenjena s prodajalcem drugega stanovanja (samo ustno). Noben od nas pa nima pojma, kako se to dela, nimamo gencije niti odvetnika. Torej, katere dokumente moram videti za to drugo stanovanje- ali je izpisek iz zemljiške knjige dovolj? In kako naj zdaj sploh to speljem? Hvala.

Noben od nas pa nima pojma, kako se to dela, nimamo gencije niti odvetnika.

očitno veš, da stvar ni prav enostavna. Pa vendar si upaš vse skupaj postaviti na kocko. Zakaj? Če si boste vsi trije v verigi razdelili strošek strokovnjaka, bo morda šlo?

Pri meni je zadeva podobna.Tudi mi prodajamo stanovanje in kupujemo drugega,a smo v skrbeh kako to izpeljati.Najbrž se bo poštimalo samo po sebi tako kot mora,vendar se poraja veliko vprašanj,sploh ali bo mogoče izvesti tak način selitve.Skratka..vprašanje je kdaj dobimo kupca,dejstvo je da itak prej niti ne moremo kupiti drugo stanovanje,vendar ko dobimo kupca,potem ni problem najti stanovanje,problem je,kako se seliti in koliko časa je kupec pripravljen počakati..namreč mi bi pred vselitvijo radi “na novo”opremili komplet stanovanje…to pa traja..pa papirji,prenos,…tudi mi imamo stanovanje na kredit,vendar je ta zavarovan,torej ni na hipoteko.Bo kr malo težka,upam le da bo na koncu vse ok in da se bo tudi hitro rešilo,saj vsi vemo kako zelo je problem prodati stanovanje.Poznam gospo ki ga prodaja že 4leta,pa je stanovanje lepo in še predrago ni.Še sama bi ga kupila,a kaj ko iščem pritlično,ta je na 2nadstropju.Kakorkoli..upam le,da pri meni(pri nas)ne bo vse trajalo tako zelo dolgo.

Pozdravček

Zakaj bi plačevali strokovnjake,ko pa obstajajo fajn forumi in ljudje ki to vedo,pa ti z veseljem pomagajo.Sploh pa teli strokovnjaki niti niso tako zelo poceni,najdejo pa se tudi tukaj gor..in ko kupuješ sebi drugo stanovanje,pride vsak prišparan cent prav za kaj drugega.

Marsikdo je šparal ter se pošteno opekel, je pa tudi res, da večina ljudi ne goljufa. Vsak se mora sam odločiti, koliko bo tvegal, verjamem pa, da nekaj 100 €ur za odvetnika je primeren strošek glede na vrednost posla in tudi glede na možne nevščečnosti, ki ti jih prihrani.

Marsikdo je šparal ter se pošteno opekel, je pa tudi res, da večina ljudi ne goljufa. Vsak se mora sam odločiti, koliko bo tvegal, verjamem pa, da nekaj 100 €ur za odvetnika je primeren strošek glede na vrednost posla in tudi glede na možne nevščečnosti, ki ti jih prihrani.[/quote]

s tem se strinjam glede nevšečnosti,saj če te ima kdo namen ogoljufat,potem res najebeš po domače povedano,ker lahko ostaneš v najslabšem primeru in brez denarja in brez stanovanja.Ampak..jaz sem le predlagala..da se poišče nasvete pravega strokovnjaka tukaj na forumu ali internetu,saj ti bo marsikdo z veseljem pomagal,pa še plačati ti ni potrebno.So tudi zastonj variante..le malo se je potrebno spozanimat..pa srečno vsem pri prodaji in nakupu!;)

Marsikdo je šparal ter se pošteno opekel, je pa tudi res, da večina ljudi ne goljufa. Vsak se mora sam odločiti, koliko bo tvegal, verjamem pa, da nekaj 100 €ur za odvetnika je primeren strošek glede na vrednost posla in tudi glede na možne nevščečnosti, ki ti jih prihrani.[/quote]

s tem se strinjam glede nevšečnosti,saj če te ima kdo namen ogoljufat,potem res najebeš po domače povedano,ker lahko ostaneš v najslabšem primeru in brez denarja in brez stanovanja.Ampak..jaz sem le predlagala..da se poišče nasvete pravega strokovnjaka tukaj na forumu ali internetu,saj ti bo marsikdo z veseljem pomagal,pa še plačati ti ni potrebno.So tudi zastonj variante..le malo se je potrebno spozanimat..pa srečno vsem pri prodaji in nakupu!;)[/quote]

Pa mi pokaži pravega strokovnjaka tukaj na forumu, ki miu tioliko zaupaš, da bi mu prepustila posel vreden nekaj sto tisoč evrov.

Pozdravljena,

sama sem brskala po portalu kjer ljudje menjajo nepremičnine in se mi je zdel zelo zanimiv. Na tem portalu dejansko lahko zamenjaš svojo nepremičnino. Predlagam, da si malo pogledaš kako in kaj, sigurno ti prišpara kakšen cent.

Portal je : http://www.menjava-nepremicnin.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close