Solastništvo ali darilna pogodba
Z možem sva pred nakupom parcele, ki meji na njegovo parcelo (ki jo je kupil predno sva se spoznala). Strinjava se, da bo kupljena parcela od obeh, saj jo bova tudi plačala skupaj.
Zanima me, kako je najbolje, da to urediva. Z darilno pogodbo, ali kako drugače. Seveda bi rada imela čim manj stroškov.
Prosim za nasvet in hvala že v naprej!
Darilna pogodba je z vajinega vidika prav gotovo najboljša, čeprav prodjalec bo verejtno hotel tudi kupinino?
Pozdravljeni!
Mene zanima sledeče:
1. moja stara mama (babica) mi želi prepisati kmetisko zemljišče (podariti), ker ne želi, da bi jo dobil njen sin (moj oce), kajti imata družinske spore…
2. zanima me kako ukrepati, kaksno pogodbo je treba sestaviti, da nebi moj oče potem kaj spodrival pogodba ali zahteval kaksen delež…na kmetiji se opravlja dopolnina dejavnost…
3. vprasala bi kaksne pogoje moram izponjevati za to, da lahko vodim to dopolnino dejavnost naprej samo jaz…
sem družinski član te kmetije tudi živim in delam na njej, zavarovana sem preko mame, ker sem še letos šoloobvezna…
Hvala za odgovor! LP Petra
Pozdravljeni!
Mene zanima sledeče:
1. moja stara mama (babica) mi želi prepisati kmetisko zemljišče (podariti), ker ne želi, da bi jo dobil njen sin (moj oce), kajti imata družinske spore…
2. zanima me kako ukrepati, kaksno pogodbo je treba sestaviti, da nebi moj oče potem kaj spodrival pogodba ali zahteval kaksen delež…na kmetiji se opravlja dopolnina dejavnost…
3. vprasala bi kaksne pogoje moram izponjevati za to, da lahko vodim to dopolnino dejavnost naprej samo jaz…
sem družinski član te kmetije tudi živim in delam na njej, zavarovana sem preko mame, ker sem še letos šoloobvezna…
Hvala za odgovor! LP Petra
To parcelo kupi ti, potem jih združita in se vpišita kot solastnika 50/50.
Forum je zaprt za komentiranje.