Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Najem stanovanja Kamnik (ali Domžale)

Najem stanovanja Kamnik (ali Domžale)

Pozdravljeni,

v Kamniku (eventualno tudi v Domžalah) iščeva stanovanje (eno ali dvosobno) za najem. Ker sem slišala že kar nekaj kritik na račun novogradenj v Kamniku, me zanima, če imate kakšne informacije glede tega? Kakšne so pomankljivosti stanovanj, kje se splača iskati, česa ne smeva spregledati, kaj pa cene itd. Za enosobno stanovanje nad Mercatorjem so npr. postavili ceno 380€, kar se nama zdi malo pretirano, kaj menite?

Sicer imava že kar nekaj izkušenj z najemi, pa vseeno, več glav več ve 🙂 zato bova vesela kakršnihkoli informacij, pa tudi morebitnih predlogov in ponudb oddaje stanovanj.

Hvala in lp.

Tako, povprečna cena na m2 v Lj je 8-10 EUR, 8 za stanovanja, ki so izven centra. Oddajajo se seveda po zelo različnih cenah, od ugodnih do malo manj (teh je seveda velika večina). To vama je lahko v pomoč, okvir pri ceni, za katero se pogajata. Kvadraturo dobro poglejta, ker neto je eno, bruto (balkon in klet in še kaj, če spada zraven) pa drugo in seveda se razlikuje. Nekateri najemodajalci imajo cene izven Lj višje kot v Lj, tako da se najbrž da kaj dogovarjati. Če se vama ne mudi, lahko vidva najemodajalcem postavljata cene. Npr dava toliko in toliko, če si premislite, pokličite. Mislim, da je ponudbe dovolj, da si lahko to privoščita.

Bodita pozorna na stroške, kakšni so, kdo kaj nosi, na parkiranje. Kakšno pogodbo sklepata. Ne delajte tistih minimalističnih vzorcev, pomislita na vse, kar bi vama prav prišlo in dajta v pogodbo.

Stanovanj tam ne poznam, sem pa slišala, da so tista od stanovanjskega sklada zanič, neke druge gradnje pa OK (vendar ne vem, katere, bloki so sorazmerno novi). Drugače sem ravno sem pa gledala hiše v okolici Lj in se tudi dobijo po normalnih cenah. Seveda so pa tu potem problem stroški.

To bi bilo na hitro, meni so pomembne še druge stvari (hrup, bližina javnega prevoza ipd), ampak to pa itak sama vesta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close