prevzem stanovanja
Živjo,
čez 2 tedna prevzemam stanovanje in me zanima na kaj moram biti pozoren. Stanovanje je staro in dogovorili smo se, da se v stanovanju pusti vsa oprema. Kupcu sem že plačal celotno kupnino. Glede na to, da je stanovanje staro, me zanima katere stvari dejansko sploh lahko navedem kot napako, za katero zahtevam, da jo kupec odpravi.
Hvala za pomoč in nasvete…
………za katero zahtevam, da jo kupec odpravi.….tu verjetno misliš prodajalca.
Poglej v pogodbo. Če si stanovanje kupil po sistemu videno-kupljeno ne moreš zahtevati ničesar. Ponavadi pa je v pogodbo vnešen člen o skritih napakah, se pravo o stvareh o katerih bi moral biti obveščen, pa mogoče nisi bil. Tam pa lahko mogoče še kaj uveljavljaš.
Na kratko….vse kar je vidno si kupil in se s stanjem strinjal ob podpisu pogodbe. Kar pa ni vidno…počena cev v steni, nedelujoča CK in podobno…pa se šteje za skrite napake seveda v kolikor o tem nisi bil obveščen. In če res nisi bil, lahko s tem v zvezi kaj predlagaš.
Če si stanovanje kupil preko agencije, te je bila ta dolžna obvestiti o vsem…vsaj o tistem, kar je izvedela s strani kupca. Poštena agencija pa te zasebno opozori še o kakšni stvari, ki so jo opazili, vendar jih prodajalec s tem ni želel seznaniti.
To pa je tudi vse.
Lep pozdrav,
Gorazd
Forum je zaprt za komentiranje.