Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine življenje v Murglah

življenje v Murglah

Razmišljamo, da bi se preselili v Murgle. Pa ker je to kar investicija, bi se rada posvetovala za vami. Iz previdnsti prodajalcu jasno ne morem vsega verjet, agentu pa še manj. Zato prosim za vašo pomoč. Meni so Murgle vseč, ker ti sosed ne gleda v krožnik, imas nekaj atrija, naselje ima neko celostno podobo, tako da ni vse križ-kraž pisano, pa v sluzbo gres lahko s kolesom in še Pot (PST) je zraven za rekreacijo.

Ali kdo kaj ve o sledečem:
– kako je z varnostjo – ali je res, da je veliko vlomov? Je to več vlomov kot druge v centru Ljubljane? Kaj, a ti kradejo tudi iz atrija? Je varno imeti avto v garazi ali je to še slabše?
-kako je z vlago v hišah? Ali je res plesen? Se da to rešiti z dodatno izolacijo?
-kako je z vlago v atriju? Je tam večkrat močvirnato, ali je to odvisno od posamezne lege hiše?
-kako je s hrupom- ali je avtocestni šum moteč?
-koliko se sliši sosede skozi steno – ali si tako kot v bloku? ali se da to rešiti z dodatno zvočno izolacijo?
-in še zadnja stvar – komarji. A jih je res veliko? Ali je to zato, ker so pač to pritljična hiše in se ve, da je v 5. nadstopju manj komarjev (baje ne letajo tako visoko, oz. jih je višje kot si, manj)

Hvala in lep pozdrav,

Juno

Midva s punco sva skoraj 2 leti živela v Murgljah in sva srečna da sva se od tam pobrala. Nama ni bilo včeš in non stop moraš paziti ker pač tukaj živijo kao ljudje ki imajo nekaj pod palcem in non stop neki dogaja. Pa tudi logistika kako ven iz Murgelj do obvoznice ali pa v mesto kar traja vse skupaj no. Nama ni bilo včeš. Ne priporočam, imaš po LJ še dost lepših sosesk.

V Murglah stanujem že 22let. Hja kaj naj rečem…če ne bi imeli 1100 kvadratnih metrov parcele…kar obsega 250 kvadratov hiše preostalo pa je vrt in če bi bila hiša vrstna kot ostale…bi se verjetno že preselili…tako pa so za nas murgle odlične in zelo prijetne.

VLOMI – se dogajajo…moraš malo pazit da nimaš ravno odprtih vrat in nastavljenih stvari.
Avto je varen tako na ulici kot v garaži.
PLESEN- nobene plesni…pa je bila hiša generalno renovirana že pred 28-imi leti.
ATRIJ- nikoli nobenega močvirja!
AVTOCESTA- mogoče se kakšno nedeljo zvečer sliši kakšnega hudega motorista pritiskat svoj moped. Sicer pa nikoli nič…
IZOLACIJA- pri nas ni nobenega problema…kot prvo nismo v vrstni hiši kot drugo pa je izolacija top. No sicer pa tudi pri znancih po murglah ki živijo v vrstnih hišah ni panike glede hrupa in se ne sliši sosedov. Vsaj jaz jih še nikoli nisem hehe
KOMARJI- hja…to pa zna biti…pri nas jih je včasih kar precej…toda to se danes z raznimi pripomočki tudi odpravi…

Moje osebno mnenje je da so murgle zgrešena arhitektura…mi z našo lokacijo hiše imamo sicer precej sreče ampak to so žal redke hiše v pristnih murglah ki imajo vse ugodnosti (vrt, samostojno postavitev, več kvadratov)…vse drugo pa je premajhno in zelo predrago….

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close