STROŠKI V BLOKU
Živim v Ljubljani, blizu BTC. Stanovanje veliko 35m2, živim sama..za mesec februar plačam stan. stroške upravniku 85eur.Upravnik smo stanovalci sami, v ceno vklj. gretje, voda, smeti, administrativni stroški in stan.sklad.Zanima me koliko plačujete za podobno kvadrturo drugje…ker se mi zdi to zelo veliko.Itak pa še ena hecna logika- februar je bil bistveno toplejši, pa še krajši, pa sem plačača cca 12 eur več kot prejšnji mesec.Torej- zanima me koliko plačujete drugi.
Hvala
Ista kvadratura, 2 osebi, stroški, ki nam jih obračuna upravnik na položnici, za februar 98,21 eur. Lastnica stanovanja.
Ne; imamo pa na položnici stroške čiščenja bloka ( 3,13 ), pa servis v kurilnici je bil zaračunan ( 6,48 ).
Živim na periferiji, daleč od LJ pa plačujem ta 40m2 98 eur na mesec, včasih še več, ker nam stalno nekaj brezveze računajo (deratizacija, pregled…)
Bo kar primerljivo; večja kvadratura – 78 kvadratov – stroški mesečno v zimski sezoni čez 180 eurov.
Živela v “tvoji” kvadraturi pa je bila cena zelo blizu tvoji.
ta mesec bom hotela za vsako kvazi postavko vedeti- pod postavko investicije- točno vse, račune, prav tako za tekoče vzdrževanje…ker se mi zdi da so to kar neki pavšali, s katerimi si kdo fino akko korist naredi..ker vem, da smo kao kupili nevemkoliko kg Jupola za obnovo, ki so naenkrat stali (pa samo par minutk) pred vrati enega od članov Sveta bloka, ki je ravno takrat obnavljal stanovanje….
mi imamo še eno blesarijo- skupni števec za vodo, poraba se lepo deli na št.ljudi, kar je total nefer….
Ja, to je kar prevladujoče stanje .. skupni števec za vodo, skupno ogrevanje, potem pa se to deli na kvadraturo in število oseb (odvisno, za katero postavko gre). Res je velika neumnost, ampak lastniki stanovanj pa nočejo investirati v obnovo instalacij z ločenimi števci (govorim predvsem za starejše bloke) …
tudi pri nas skupna poraba vode, ogrevanja
za 61m2 ta mesec 169€
je blo v januarju 204€
pa smo daleč od LJ
Naš blok spada med stare gradnje, kar se mu tudi vidi, čutimo pa to tudi po izolaciji, ki je ni ..itditd…in zdaj, ko bo uvrščanje v energetske razrede, bo naš v zadnjem in bo stanovanje težje prodati.
Meni se pa to zdi poceni.
Mi imamo 40 kv., pa samo gretja plačamo več kot 85 eur, pa zelo gledam, da ne kurim kar v tri dni. Je pa znano, da je na Jesenicah kurjava med dražjimi v državi (banda Jeko-inovska!, upam, da tistega, ki jih je oropal, ne bojo nikoli našli :)))).
Se spomnim, ko sem 1 leto živela v centru LJ, smo celo zimo kurili na ful, položnica za gretje je bila pa smešno nizka, takratnih 5.000 sit, medtem ko so naši doma (sicer za malce večjo kvadraturo) plačevali okrog 15.000 sit.
Pri nas energetika hajca na ful…čeprav februar je bil topel in krajši, pa je račun za ogrevanje precej višji…ni logike.
Meni se zdi naš blok res drag. Smo na obrobju ljubljane in sem za prejšni mesec dobila položnico 200 eur za 63m2.
Ogrevanja je bilo 70eur, hladna voda 29eur, plin za ogrevanje vode 56uer, potem pa kar nekaj, priključna moč plina????(to ni ta, s katerim kuhamo) , obratovalni stroški, dvigalo, skupna elektrika, čiščenje, hišnik, kurjač, koordinator, upravljanje objekta, sanacija tal???, smeti.To skupaj nanese 37 eur.Poleg tega seveda plačujemo tudi rezervni sklad.
Meni se zdi veliko.
Zakaj je nefer, če se voda deli na število ljudi (ob predpostavki, da gre za skupni števec)? Ko sem še živela v bloku, smo tudi mi imeli eno tako cvetko, ki je hotela, da se snaga in voda delita glede na kvadraturo. Res me zanima.
ZATO KER IMAMO LJUDI, KI SE SPRAVIJO KOPAT, NALIJEJO POLNO BANJO, POZABIJO NA VODO, DA SE ŽE SHLADI, ZATO JO IZPUSTIJO IN NANOVO NAPOLNIJO..PA TO VSAK DAN…PA KER PEREJO 10 ŽEHT PERILA NA TEDEN, JAZ PA ENO NA 14 DNI ITD.
Ja, ok, ni fer, še bolj nefer pa je delitev glede na kvadraturo stanovanja.
37 kvadratov bližina BTC-eja 92 €. Tudi meni se zdijo astronomski stroški,ne vem kaj počne tale SPL, čedalje bolj razmišljam da nam kradejo, barabe….
Se pa strinjam da pavšal ni vredu, ja…,tud pri nas imajo nekateri cel dan odprto vodo, pa jo ravno tako plača kot jst k jo skor nič ne uporabljam.. :O(
-> zakaj se pa dereš?
-> tam kjer je več ljudi, je tudi več možnosti, da bo kdo pozabil na vodo…
-> tam kjer je več ljudi, je tudi več možnosti, da bo več perila…
-> vse to si že vedela, ko si kupila stanovanje, sedaj tukaj po nepotrebnem težiš…
Si prebrala kaj piše na računu ? Verjetno nisi, pa tudi na njihovo spletno stran ti je bilo odveč pogledati…se mi kar smilijo tisti, ki te morajo prenašati…
btw. normalen strošek za 60m2 bi bil 50 €ur…
hallo,
prosim zanima me kaksni naj bi bili realni stroski(SPL-A) za 15 m2 v starejsem bloku..
lp.fredy.
Realni stroški upravnika (če naj bi to pomenila kratica SPL-A) za 15m2 (ali pa 150m2) v starejšem bloku – če s stroški misliš plačilo nadomestila za upravnikovo delo, bi bili od 10 – 12,00€ na enoto.
Stroški tistega kar porabite (skupna elektrika, voda, snažilka…..in vse kar vam upravnik prikaže pri obračunu stroškov pa toliko, kolikor so za pretekli mesec znašali računi dobaviteljev za vaš objekt, razdeljeni tako, kot predpisuje zakon.
Lep pozdrav,
upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd
Forum je zaprt za komentiranje.