Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine koga terjajo za neplačane položnice

koga terjajo za neplačane položnice

Kupili smo stanovanje,se vselili. Prišlo je za plačat še 5 položnic za obdobje, ko stanovanje še ni bilo naše. Bivši lastnik noče plačat. Zanima me koga bojo upniki terjali na koncu? Mene ali njega?

Ja na čigavo ime pa so?

če so položnice za obdobje, ko stanovanje ni bilo vaše, vas ne morejo terjat. bodo pa vsekakor poskusili, zato je treba postopat pazljivo, zavračat račune pravočasno z argumenti, ne pa samo pustit in ne plačat.

So na ime bivšega lastnika. Vendar ali mi lahko izklopijo elektriko, zaprejo vodo itd…če ne bo plačano? Ali bodo preganjali njega in jaz nimam nič s tem?

imaš primopredajni zapisnik? če ga nimaš je čisto možno, da terjajo tudi tebe ker nimaš dokaza da ti nisi porabila elektrike/vode/plina itd. kateri je neplačan. to ti govorim čisto resno ker delam na takšnem delavnem mestu, kjer vidim najmanj 5 primerov na teden, ki so verjeli prejšnjim lastnikom (ali pa najemniki lastnikom) in plačujejo zaradi svoje naivnosti prejšnji dolg. tako da tvoja odločitev da ne boš plačala je malo za lase privlečena. prej bi bila tako odločna da zapišete primopredajni zapisnik, zdaj je prepozno da si glasna. pokliči v firme kaj se da storiti v primeru da zapisnika nimaš. če imajo (npr. pri popisu plina ko popisuje firma ki ti distibutrira) kak njihov zapisnik o stanju ti lahko to reši naivno rit. če tega ni, potem si v… si lahko misliš..

navaden kretenizem in zavajanje. kaj če imajo pri elektriki letni obračun in plačujejo čez celo leto pavšal? kako naj vedo do katerega stanja je porabil prejšnji lastnik? ko se gre spreminjati ime za položnice se na elektro pove stanje števca (dejansko) in potem pošlejo prejšnjemu lastniku poračun do tistega stanja. ti pa plačuješ naprej od tistega stanja. isto za vodo, plin itd. argument da nisi ti porabila, če nimaš dokazov pač nebo dovolj. za razliko od nekaterih pač vsi ne verjamejo na lepe oči, še najmanj pa firme.

Bivši lasnik je sam poslal stanje števcev na el., vodo in plin. Napisal je tudi datum. Ali bo to dovolj?

Pokliči inštitucije, ki so ti položnice poslale in jim sporoči, da lastnik od tega in tega datuma ne biva več na vašem naslovu in da je nepremičnina od tega in tega datuma v vaši lasti, kar lahko dokazuješ s kupoprodajno pogodbo (magari jim pošlješ kopijo oz. osebno neseš pokazat) in po možnosti poveš, kje zdaj biva bivši lastnik, če veš. Jaz na tvojem mestu ne bi čakala in kar naivno upala, da se ne bo zgodilo nič, ker vsak hoče svoj denar in to po liniji najmanjšega odpora.

Druga stvar, daj dol nalepko z nabiralnika z imenom bivšega lastnika, ker se potem pošta, naslovljena nanj, vrača na pošto.

Tretja stvar, na upravni enoti vloži prošnjo za ugotavljanje, kdo vse je prijavljen na tvojem naslovu. Mi smo čakali kaka dva meseca na pošto z Min. za notranje zadeve. Če je bivši lastnik še tu prijavljen, sprožiš nek postopek, da se ga izbriše iz tega naslova ali nekaj takega. Skratka, poskrbi, da ne bo tuja oseba prijavljena na vašem naslovu.

ja, ja žal ima predhosdnik prav, človek na žalost nikoli ni dovolj previden, to se je tudi nam zgodilo, pri najemodajalcu a smo se potem ko smo šli v nakup stanovanja že prej dogovorili in napisali kaj je čigavo za plačat, nam je pa prejšnji lastnik šel in odklopil vse, tako da smo morali plačati priklop. Torej tako ali tako te “nategnejo” tako so nekateri Slovenci, žal večina ljudi nima občutka kaj je pravično in kaj je fer, prej se boste tega naučila bolje bo in pa v naprej 100% previdnost.

upam, da vse uredite tako da bo prav.

lep pozdrav

kakšna so stanja? so realna ali si je namislil? pozanimaj se obvezno! lahko da vas je ogoljufal in to na veliko! v nadaljno (če boš potrebovala še kdaj) vedno napiši primopredajni zapisnik na licu mesta. že prej napišeš obrazec doma, na licu mesta (stanovanja) potem samo dopišeš stanja števca kamor se podpiše kupec(najemnik) in prodajalec (najemodajalec). samo to velja. kupoprodajna pogodba ni dovolj!!!! nikjer na njej ne piše stanje števcev na tisti dan prevzema in ti nič ne pomaga!!! kolikokrat je potrebno še to zapisat? ste naivni no. elektro in ostali tudi ne bodo šli zaradi vas popisovat potem števce, ker je to vaša naloga da se pobrigate! nihče drug se ne bo namesto vas. to govorim dobronamerno in upoštevajte to. živimo v kapitalizmu in ne socializmu kjer so verjeli na lepe oči.

Normalno je, da se za vsak priklop vode, števca, dvig košar za smeti napiše neko potrdilo.V Logatcu to ni potrebno. Občina Logatec bi zaračunal komunalni prispevek za 9 let nazaj, tudi če se je lastnik vmes zamenjal!

Logatec komunalni prispevek

Pozdravljeni!

Jas bi prosila, če mi lahko kdo pove kak naj napišem primopredajni zapisnik za elektriko pač da ne bom več dobla položnice za elektriko na moje ime ampak na lastnika?

Tole pa boš morala bolj podrobno obrazložiti.

Položnica za plačilo porabljene električne energije prejema lastnik stanovanja . Kako se je torej in na kakšen način (pogodb, prenos upravičenca?) zgodilo, da dobivaš omenjeno položnico, če nisi lastnica stanovanja?

Lep pozdrav,
Mag dom,
Gorazd

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close