Kako prodati oz. oceniti stanovanje?
Pozdravljeni. Na vas se obračam z vprašanjem:
Rada bi prodala svoje stanovanje, a dejansko ne vem, kako oz. kje začeti. Nimam pojma, koliko je sploh vredno. Torej, mi lahko kdo priporoča kam naj se obrnem.
Sem pa s koroške.
Hvala
Ja poglej na internet po koliko se prodajajo podobne nepremičnine okrog tebe pa boš dobila izhodiščno ceno. Lahko pa najameš nepremičninsko agencijo da proda namesto tebe.
Zdravo,
najprej na spletnih straneh poglej, po koliko se oglašujejo podobna stanovanja. nepremicnine.net, bolha.com, salomon.si. Kolikor mi je znano, je cena na Koroškem pod jurja na kvadrat. Glede prodaje oziroma oglasov imaš dve možnosti – ali to počneš sama ali preko agencije. Prvo svetujem, da poskusiš sama. Pospravi in poslikaj stanovanje, po možnosti tudi okolico, razgled z balkona ali oken, poskusi najti tloris in ga dodati. Spiši sestavek, kaj se prodaja, pa naj bo lepo jasno, kje je kaj. Poglej malo po ostalih oglasih, kakšni so (Recimo ko kupuješ, je vseeno, ali je stena roza barve, veliko pa pomeni, kakšen je razgled ali na katero stran je spalnica in kam dnevna soba. Razmetana oblačila gledati je pa grozljivo:)
Nato objaviš oglas na teh mestih. Istočasno poveš okoli, prijateljem, znancem, sorodnikom, da prodajaš, da se malo razve, lahko tudi po blokih nalepiš oglas.
Če se odločiš za agencijo, bodi izjemno pozorna, da ne bo ekskluziva, to pomeni, da lahko samo oni prodajajo. Ni nujno, da so vse agencije nesramne, so pa kar prefrigane:) Na koncu tako urejaš pri odvetnikih in notarjih.
Ne vem, ali si opazila, da zgoraj govorim o oglaševani ceni. Le-te so načeloma nekaj odstotkov nad potem dejansko sklenjenim poslom. Kako točno je na Koroškem, ne vem, v osrednji Slo pa se da krepko znižati (OK, prej so tako bile cene za Pariz). Potem pa vidiš, kakšen je odziv na oglase. Če bo dosti interesentov, imaš več manevrskega prostora, če ne dosti, pa spet manj.
Forum je zaprt za komentiranje.